Buna seara in februarie 2009 am traversat o intersectie cu sens giratoriu din partea stanga venind la o distanta destul de mare o alta masina, iar eu prin manevra mea nu am jenat cu absolut nimic acea masina.
Dar am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere aflat in zona si mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 1 luna+amenda.
Ulterior am contestat procesul verbal prin care mi-a fost aplicata sanctiunea si am ajuns in instanta iar in data de 16.11.2009 mi s-a respins contestatia iar verdictul a fost definitiv din data de 1 decembrie eu nu am facut recurs.
Astazi 18.09.2013 s-a prezentat un domn de la politie la mine la usa si mi-a adus la cunostinta faptul ca trebuie sa predau permisul la politie pentru o perioda de 2 luni, intrebarea mea este, avand in vedere ca au trecut mai mult de 3 ani de la sentinta si nu am primit nici o citatie cum ca ar trebui sa predau permisul de conducere nu cumva fapta s-a prescis?
Si de ce vor sa imi retina permisul 2 luni cand initial sanctiunea a fost ca permisul sa imi fie suspendat doar 1 luna?
Va rog sa ma ajutati,multumesc.:(
Era obligatia dvs sa urmariti solutia instantei de judecata
Pentru depunerea permisului nu este prevazut sa vi se comunice citatie,de vreme ce exista hotarare judecatoreasca definitiva
Era obligatia dvs sa urmariti solutia instantei de judecata
Pentru depunerea permisului nu este prevazut sa vi se comunice citatie,de vreme ce exista hotarare judecatoreasca definitiva
Este parerea dvs personala?
In sentinta nu este stipulat faptul ca trebuie sa imi predau permisul, doar ca mi-a fost respinsa cererea de a anula procesul verbal.
OUG195
Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin.(1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere. (4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.–
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Politia nu trebuia sa va trimita nicio instiintare pentru predarea permisului de conducere, predarea este o consecinta a hotararii judecatoresti prevazuta la art. 118 alin. (4) iar majorarea cu 30 de zile se datoreaza prevederilor alin. (5).
Si fapta asta chiar nu se prescrie, am auzit de crime care se prescriu dupa 10 ani.
Imi e greu sa cred ca politia imi poate lua permisul la 4 ani de la sentinta.
In cat timp se prescrie?
Prescriptie
alexa_25
Buna ziua, stie cineva in cat timp se prescrie executarea suspendarii permisului de conducere?Mentionez faptul ca am atacat pv de contraventie, am epuizat ... (vezi toată discuția)