avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis anulat

buna ziua.Sunt sofer profesionist, B,C,E din 1998.nu am avut niciodata permisul retinut sau accidente.pe 15 sept am fost prins baut..1,08 in etilotest.as vrea sa stiu daca procesul dureaza mult, daca vor tine cont ca din asta traiesc si nu am mai avut abateri si daca sunt nevoit sa fac scoala de soferi din nou sau dau doar examen..ms:((
Cel mai recent răspuns: tirist , utilizator 11:50, 19 Septembrie 2013
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;


-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

da...legea o stiu..eu voiam ceva particularizat pe sit mea..ms
Faza de urmarire penala poate dura destul de mult, daca dosarul ajunge in instanta acolo se poate termina repede daca recunoasteti fapta, nu va tine nimeni cont ca din asta traiti si ca nu ati avut abateri veti fi cu siguranta condamnat daca ne raportam la alcoolemia pe care ati avut-o in aerul expirat, probabil cea din sange va fi dubla, la un an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare puteti sustine examen pentru un nou permis.
pt toate categoriile si fara a mai face soala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto piturca1981 piturca1981 Am permisul de conducere anulat ptr consum de bauturi alcoolice din 2005. Am primit pedeapsa de 6 luni cu suspendare. Intrebarea mea este daca mai pot recurge ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto MariusIonelS MariusIonelS Buna ziua In octombrie 2013 am primit o condamnare de 1 an cu suspendare pentru alcool la volan. Politia mi-a anulat permisul pt un an( asta ar insemna pana ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Acum 2 ani am avut un accident rutier in care mi-a murit mama si mi-a facut dosar penal pentru ucidere din culpa si mi-a retinut permisul. Pe ... (vezi toată discuția)