avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul fara divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul fara divort

Se poate face partajarea bunurilor mobile si imobile intre parteneri chiar daca nu sunt divortati?
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:04, 23 Septembrie 2013
Dati divort si faceti partaj sau faceti doar partajul. Dupa partaj, daca veti mai achizitiona bunuri in timpul casatoriei, tot comune vor fi.

Ca sa incheiati o conventie matrimoniala, aveti nevoie sa adoptati un alt regim matrimonial, cel al comunitatii conventionale sau cel al separatiei de bunuri ( potrivit in cazul dvs pt viitor daca mai ramaneti casatoriti)
Pt a schimba regimul matrimonial, trebuie sa-l lichidati pe cel actual, al comunitatii legale, altfel conventia e nula.
Aveti in link model al unui act de lichidare si ceva explicatii.
[ link extern ]
Multumesc!
@av.antonela- conventia matrimoniala se incheie INAINTE de casatorie....In speta supusa dezbaterii se mentioneaza ca sunt casatoriti, deci nu se aplica ceea ce ati sugerat dvs. Altfel, toate celelalte raspunsuri sunt corecte si utile....Partaj voluntar la notar cu lichidarea comunitatii matrimoniale si incheierea pentru viitor a unei conventii matrimoniale, precizand exact ce bunuri sunt proprii si care sunt commune....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Mostenirea testamentara - dreptul copiilor din prima casatorie Marius061051 Marius061051 Buna ziua, In situatia in care unul dintre soti are copii dintr-o casatorie anterioara si in testament mentioneaza ca doreste ca toate bunurile dobandite in ... (vezi toată discuția)
Partaj ellaelly26 ellaelly26 Se poate face partaj si fara divort? Daca da ,care este procedura? Multumesc anticipat pt. raspuns. (vezi toată discuția)