avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat va rog- influenta negativa asupra copilului; ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat va rog- influenta negativa asupra copilului; schimbare program vizita

buna ziua, intrebarea e pentru o prietena care din pacate sta prost cu timpul, acum aproximativ un an a trecut printr-un divort, in urma divortului a castigat custodia fetitei ei in varsta de 7 ani, in urma sentintei fostul ei barbat sta cu fata de 2 ori pe luna si in vacante iar aici intervine problema, fata de fiecare data cand se intoarce de la el are un limbaj foarte vulgar a inceput sa nu o mai asculte, foarte probabil el vorbeste cu fata si ii spune anumite lucruri rele despre mama ei, deasemenea vecinele lui iau spus dansei ca de multe oricand fata e cu el, el o lasa singura peste noapte pentru a merge sa isi faca nevoile(ii place bautura), tinand cont de faptul ca nu are vreo sansa sa aduca vreo dovada cum sar putea solutiona aceasta problema, ma refer la reducerea numarului de wekenduri in care el sta dar de fapt nu prea sta cu fata iar aceste vizite ii fac mai mult rau decat bine sii ii provoaca un comportament neadecvat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:52, 21 Septembrie 2013
Actiune in instanta pentru stabilirea programului de vizitare a minorului !
Trebuie sa ceara schimbarea acestui program, s apropuna dansa altul, insa va trebui sa dovedeasca precum ca acest program nu e in interesul copilului
este oproblema serioasa. trebuie sa-si stranga probe si sa promoveze actiune pentru modificare dreptului de vizitare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Admin, administrator
Daca nu are probe, care sunt motivele pentru care are probe?
Va dati seama ca nu putem sa ii spunem unei instante: lucrurile stau asa, dar nu am nicio dovada! si instanta respectiva sa dea o hotarare in consecinta.
Prin urmare, nu exista probe, nu exista situatia respectiva in afta instantei.
In cazul de fata, tatal nu bea, nu lasa copilul singur etc.

Pe ce probe si situatii dovedibile vrea mama sa micsoreze programul? Ce inseamna ca vorbeste urat copilul cand vine de la tata? Cand sta singur la tata, are acces la telefon, alte persoane, internet etc.? Are vreo modalitate de a lua contact cu lumea exterioara?
De ce nu sunt probe daca sivecinii stiu situatia si copilul o poate povesti?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului vitreg, fiind tata legal in certificatul de nastere.... laur87 laur87 Buna ziua, am urmatoarea problema si as dori sa stiu ce seanse am de castig sau ce solutie sa aleg: Eu si sotia mea cand ne-am apropiat avea o fetita de 1 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pensiealimentara pensiealimentara buna ziua. in urma divortului cu un minor. s-au stabilit urmatoarele lucruri-desfacerea casatoriei de acord comun, pastrarea numelui -stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului de catre tata si pensia alimentara mihaelag84 mihaelag84 Buna ziua, Am divortat anul trecut in ianuarie pe cale amiabila, prin notar. In urma divortului fetita mea in varsta de 5 ani (la acest moment) a ramas cu ... (vezi toată discuția)