avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA pentru WebDesign, PrintDesign si cam tot ce tine ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA pentru WebDesign, PrintDesign si cam tot ce tine de online

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid un PFA pentru serviciile pe care le ofer in domeniul IT. Aici intra design de site-uri, consultanta IT, design de afis, carti de vizita, catalog online etc. Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarele informatii?

- Cam in care cod CAEN m-as incadra cel mai bine?
- E preferabil sa fiu platitor de TVA?
- E bine sa imi estimez eu veniturile pe anul care va urma?
- Un atestat de competente in IT obtinut in liceu e in regula pentru a-mi demonstra competentele? Sau diploma de absolvire a unui liceu de informatica?

Numai bine.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:21, 19 Septembrie 2013
In Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala (CAEN) avem:

[ link extern ]

741 Activităţi de design specializat

7410 Activităţi de design specializat
Această clasă include:
-design privind textilele, îmbrăcămintea, încălţămintea, bijuteriile, mobilă, decoraţiuni interioare, articole de modă, ca şi alte bunuri personale sau gospodăreşti
-design industrial, adică crearea şi dezvoltarea de planuri şi specificaţii ce optimizează utilizarea, valoarea şi aspectul produselor, inclusiv stabilirea/determinarea materialelor, mecanismelor, formelor, culorilor şi suprafeţelor finisate ale produselor, luând in considerare caracteristicile şi nevoile umane, siguranţa, precum şi preferinţele pieţei privind producţia, distribuţia, folosinţa şi întreţinerea acestor produse
-servicii ale designerilor graficieni
-activităţi ale designerilor de decoraţiuni interioare

Această clasă exclude:
-proiectarea şi programarea paginilor web, vezi 6201
-proiectarea în arhitectură, vezi 7111
-activităţi de proiectare în inginerie, adică aplicarea principiilor şi legilor fizice de inginerie în proiectarea maşinilor, materialelor, instrumentelor, structurilor, proceselor şi sistemelor, vezi 7112

Excluderile contin:

6201 Activităţi de realizare a software-ului la comandă (software orientat client)
Această clasă include activităţile de scriere (programare), modificare, testare şi asistenţă privind produsele software. Este asemenea inclusă scrierea de programe urmând indicaţiile utilizatorilor (programe orientate pe client).
Această clasă include:
-proiectarea structurii şi conţinutului şi/sau scrierea codului de calculator necesar pentru a crea şi implementa:
-sisteme software
-aplicaţii software
-baze de date
-pagini web
-adaptarea software-ului potrivit cerinţelor specifice, adică modificarea şi configurarea unei aplicaţii existente
astfel încât devine compatibilă şi funcţională, potrivit mediului sistemului informatic al clientului

Această clasă exclude:
-publicarea pachetelor de programe, vezi 5829
-transpunerea sau adaptarea software-ului nespecializat pentru o anumită piaţă, pe cont propriu, vezi 5829
-planificarea şi proiectarea sistemelor de calcul electronic ce integrează echipament, software şi tehnologii de
comunicaţii, chiar dacă software-ul furnizat este o componentă integrantă, vezi 6202

7111 Activităţi de arhitectură
Această clasă include:
-consultanţă pentru activităţi de arhitectură:
-planuri şi proiecte pentru clădiri
-planuri de urbanism şi amenajarea teritoriului

Această clasă exclude:
-activităţi de consultanţă în informatică, vezi 6202; 6209
-decoraţiuni interioare, vezi 7410

7112 Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea
Această clasă include:
-activităţi de inginerie (adică aplicarea legilor fizice şi a principiilor de inginerie în proiectarea maşinilor, materialelor, instrumentelor, structurilor, proceselor şi sistemelor) şi activităţi de consultanţă pentru:
-utilaje, procese industriale şi instalaţii industriale
-realizarea de proiecte privind ingineria civilă, hidraulică şi de trafic
-proiecte de gospodărire a apelor
-elaborarea şi realizarea de proiecte referitoare la ingineria electrică şi electronică, minieră, chimică, mecanică, industrială şi de securitate tehnică
-elaborarea proiectelor referitoare la instalaţii de aer condiţionat, refrigerare, sanitare şi de control al poluării, inclusiv acustică etc.
-prospecţiuni geofizice, geologice şi supraveghere seismică
-activităţi de supraveghere geodezică:
-activităţi de supraveghere hidrologică
-activităţi de supraveghere a terenurilor şi delimitărilor
-activităţi de supraveghere de adâncime
-cartografie

Această clasă exclude:
-teste de forare în legătură cu activităţile extractive, vezi 0910; 0990
-elaborarea sau publicarea de programe de calculator (software) asociate, vezi 5829; 6201
-activităţi de consultanţă în informatică, vezi 6202; 6209
-testare tehnică, vezi 7120
-activităţi de cercetare şi dezvoltare conexe ingineriei, vezi 721
-proiectare industrială, vezi 7410
-fotografiere aeriană, vezi 7420

Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Iulian MANEA, Contabil
Pot utiliza doar un cod CAEN pentru webdesign si de acolo sa ma descurc eu cu clientul?
Ca PFA puteti avea in acelasi timp mai multe activitati incrise la ORC si sa le desfasurati (adica sa facturati clientilor oricare dintre serviciile mentionate in actul constitutiv).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in it (caen 6202) TomSlayer TomSlayer Buna ziua, as dori sa devin pfa in domeniul web (cod caen 6202) Dupa o vizita la Registrul comertului am aflat ca am nevoie de un act de certificare al ... (vezi toată discuția)
Cod caen 6202 Adi1988 Adi1988 Bună tuturor! Vreau sa îmi deschid un PFA, m-am gândit la codul caen 6202. Precizez ca am doar liceul făcut la specializarea matematica-informatica, deci ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa fara diploma POM1980 POM1980 Buna ziua, Vreau sa-mi infiintez un PFA cu cod caen 7111, dar problema e ca desi am facut UAUIM,(Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu), ... (vezi toată discuția)