avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

daca am optat pentru acel stimulent de insertie in valoare de 500 lei in loc de 1/2 ani de concediu pt. cresterea copilului, si logodnica nu a lucrat si nici nu lucreaza ..pot beneficia de o luna de concediu fara sami afecteze salarul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 2 Octombrie 2013
1. Daca ati optat direct pentru stimulentul de insertie (fara sa intrati in CCC) veti primi acaest stimulent pana va implini copilul 2 ani.

2. - Nu inteleg ce fel de concediu vreti sa luati.
- Puteti lua concediu de odihna pe anul in curs, concediu care va fi platit.
am optat pentru acel stimulent de insertie, dar ma intrebam , ca daca imi luam ccc un an sau doi o luna din concediul meu si-l lua sotia nu? .daca nu ma insel asa este.. si ma intrebam daca iau eu stimulentul acela de insertie si nu beneficiez de ccc, mai pot lua tot eu luna aceea de ccc, care se presupune ca e obligatorie.
1. - Daca mama copilului nu a lucrat si nu lucreaza nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC si nici de stimulentul de insertie.
- Asadar nu va intra nici macar o luna in CCC in locul dvs.

2. - Nu puteti sa beneficiati, in acelasi timp, si de indemnizatie pentru CCC si de stimulentul de insertie.
- Daca ati optat direct pentru stimulentul de insertie (fara sa intrati in CCC) se presupune ca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an.
- Pana cand implineste copilul 1 an puteti oricand sa intrati in CCC (pana la 1 an) dar trebuie sa suspendati contractul individual de munca (CIM).

3. Daca mama este acasa si are grija de copil nu vad de ce ati renunta la stimulentul de insertie ca sa intrati in CCC (veti avea mai putini bani).
am inteles, multumesc.
pot sa va mai rog ceva?. am fost la unitate sa depun dosarul pt. a beneficia de acel stimulent de insertie. si mi-a mai spus ca sa ma gandesc cand vreau sami iau concediu 1,2-3 luni ,dar cel putin o luna inainte sami calculeze de cand pot primi acel stimulent de insertie. ce va rog eu, chiar am dreptul sami iau concediu de cel putin o luna inainte sami dea stimulentul de insertie? si daca da, este platit normal acel concediu sau nu primesc salar...

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani anghelteodora anghelteodora Buna ziua , ma numesc Petre Mihai si in luna februarie 2013 voi deveni tatic ... lucrez la o unitate militara din data de 7 martie 2012 , dar am inceput scoala ... (vezi toată discuția)
Intrare in concediu de crestere a copilului dupa ce deja primesc bonusul de insertie FELICSMED FELICSMED Buna ziua, La nasterea copilului nu am luat concediu de crestere, ba mai mult, am solicitat bonusul lunar de insertie (500 lei). Daca acum , la 7 luni de la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil MariaRamona MariaRamona Este obligatoriu sa stau in concediu pentru cresterea copilului? Am efectuat concediu de maternitate si vreau sa revin la serviciu. Angajatorul este privat de ... (vezi toată discuția)