avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrare in concediu de crestere a copilului dupa ce ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrare in concediu de crestere a copilului dupa ce deja primesc bonusul de insertie

Buna ziua,

La nasterea copilului nu am luat concediu de crestere, ba mai mult, am solicitat bonusul lunar de insertie (500 lei). Daca acum , la 7 luni de la nasterea copilului doresc sa iau concediu postnatal, mai este posibil daca eu deja primesc bonusul de insertie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 29 Iunie 2013
1. Daca ati optat direct pentru stimulentul de insertie (fara a solicita CCC) se presupune (conform OUG 111/2010) ca ati optat pentru CCC pana la 1 an.

2. - In aceasta situatie puteti renunta la stimulentul de insertie si sa intrati in CCC.
- Dar veti beneficia de CCC si indemnizatia aferenta numai pana implineste copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si concediul de maternitate Rujbecka Rujbecka Buna ziua, sunt Pfa si am nascut, prin urmare am intrat on concediu de maternitate si mi-am suspendat activitatea ca sa pot primii banii si mai apoi ... (vezi toată discuția)
Sa imi las bebelusul de 1 an si sa ma intorc la munca??? larisa2012 larisa2012 Am o mare dilema..... sunt profesor ( momentan in concediu de maternitate) si iau indemnizatie maternala in prezent de 600 lei dupa 5 ani de facultate + ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Full Cost Visibility S.r.l. Full Cost Visibility S.r.l. Buna ziua, salariatul poate sa renunte la CCC si sa opteze pentru stimulentul de insertie? Acest lucru este posibil de cand implineste copilul 1 an pana la ... (vezi toată discuția)