Bună seara!
Săptămâna trecută am fost implicată într-un eveniment rutier: în timp ce mă deplasam regulamentar, un alt autoturism a ieșit de pe o stradă lăturalnică, nerespectând indicatorul ”cedează trecerea” și a avut loc o coliziune. Accidentul a fost determinat exclusiv de conducătorul celuilalt autoturism. Deși am frânat brusc nu am putut evita impactul. mașina mea a fost dus la o firma autorizată pentru expertiză, unde spre surprinderea mea s-a constatat că aș fi avut defecțiuni la sistemul de frânare, și mi s-a reținut permisul și talonul. Sunt absolut convinsă că frâna s-a defectat din cauza impactului, mi s-a scurs și lichidul de frână.
Întrebarea mea este următoarea:
Nu mi s-a eliberat o copie de pe rezultatul inspecției respective, deși legea prevede că asemenea defecțiuni se constată de polițist împreună cu specialiști autorizați? Nu cumva actul respectiv trebuia să facă parte integrantă din procesul-verbal de contravenție?
Totodată, nu s-a menționat că nu eu am fost cel care a provocat accidentul, aceasta poate constitui motiv de anulare a procesului-verbal?
Multumesc pentru orice idei!
deci nu imi vine sa cred.... cum sa va ia talonul, ce firma e aia
pai daca il dati cu capu de pereti pe cel de la firma de expertiza auto va avea cucui, e evident ca trebuie reparat... cum sa constate ca aveati defectiuni la sistemul de franare......
?????? si ce conteaza cata vreme nu ati fost vinovata de accident. cred ca ati lovit cu maisina o persoana foarte influenta, altfel nu imi explic...... ce masina aveti?
daaa, nu am redactat corect, politia retine talonul....
dar ma minunam cum firma a constatat asa ceva.... si ce relevanta are daca aveati sau nu sistemul de franare ok. puteati sa nu franati deloc. si de ce ati fost de acord sa duceti masina la acea firma.
Pai dupa ce aveti dauna cu ea, normal ca se constata ca sunt defecte.... dar permisul? de ce a fost retinut?
Firma respectivă are autorizație RAR, se ocupă și cu ITP. Și ați ghicit, într-adevăr cel care a provocat accidentul este o persoană influentă... Însă nu mă las, încerc o plângere contravențională, pentru că nu-mi vine să cred că o inspecție poate determina cu certitudine că defecțiunea este preexistentă, mai ales după un impact destul de puternic. Nu cunoasteti vreo prevedere conform căreia actul eliberat de această firma trebuia să facă parte din procesul/verbal, mai ales că practic a stat la baza emiterii acestuia?
nu exista asa ceva..... persoana vinovata e persoana care nu a dat prioritate... si atat.
ce ziceti sa incercati o plangere la DNA.. sa le expuneti punctul de vedere. pentru ca asa ceva nu am mai auzit...
Accident auto
si.monette
am lucrat la o firma de distributie timp de 3 luni, fara carte de munca. im momentul in care i-am anuntat ca as vrea sa considere ultima sapt ca fiind de ... (vezi toată discuția)
Expert auto=dusman?
BilliboiB
#-o In cazul unui accident auto cu masina fara ITP,se mai poate constata in cazul unui proces cauza accidentului daca intre timp respectivul proprietar si-a ... (vezi toată discuția)