avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate trimite dosarul spre rejudecare la instanta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate trimite dosarul spre rejudecare la instanta de fond?

Proces partaj intre 2 fosti soti.
In cererea reconventionala parata are 2 capete de cerere.
Instanta de fond s-a pronuntat numai pe primul capat de cerere, motivand numai acest capart de cerere. Pe capatul 2 nu s-a pronuntat. (Celelalte creri se resping ca neintemeiate, atat)
Parata (subsemnata) am facut apel si am contestat faptul ca pe capatul 2 din cererea reconv, insstanta nu s-a pronuntat. am cerut in apel suplimentarea probatoriului cu audiere martor, interrogator reclamant. Instanta de apel mi-a admis si audierea de martor,si interrogator. I-a admis si partii adverse audiere de martor.
Poate instant de apel, sa trimita cauza spre rejudecare? Ma gandesc ca daca aveau de gand sa faca acest lucru, nu m-ai admitea administrarea de probe si ar fi trimis direct dosarul la instant de fond pentru a se pronunta si pe capatul 2 din cererea reconv?
Stie cineva sa-mi raspunda?
Va multumesc frumos.

Cu respect,
Cel mai recent răspuns: stancescua , utilizator 10:08, 26 Septembrie 2013
Nu cred. Avand in vedere caracterul devolutiv al apelului,instanta de apel va judeca in fond si va rezolva si problema capatului de cerere cu privire la care ssustineti ca nu s-a pronuntat instanta de fond.
succes
Multumesc.
Intre timp s-a dat pronuntarea. a apraut pe portalul tribunalului. Se mentine sentinta atacata.Cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Eu cred ca nici n-au citit dosarul. Habar n-au.
Intrebare:
Daca nici cei din apel nu motiveaza decizia, mai pot face recurs?
Cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala respinsa pe fond ca neintemeiata Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, Am o nelamurire si as dori un mic ajutor in intelegerea unui aspect foarte important dintr-un proces care se rejudeca. Sentinta pe fond este ... (vezi toată discuția)
Solutie in apel eugen82 eugen82 La fond am avut doua capete de cerere, primul respins ca neintemeiat, al doilea respins pe exceptie, fara a se intra in fond. Am declarat apel cu privire la ... (vezi toată discuția)