avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... solutie in apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

solutie in apel

La fond am avut doua capete de cerere, primul respins ca neintemeiat, al doilea respins pe exceptie, fara a se intra in fond.
Am declarat apel cu privire la solutionarea ambelor capete de cerere.
Va intreb cum va trebui sa procedeze instanta de apel daca va admite ambele motive de apel.
Pt. primul ar trebui sa mai administreze probe si sa modifice partial hotarirea .
Pt. al doilea ar trebui doar sa constate ca exceptia a fost gresit admisa la fond, sa anuleze partial hotarirea si sa trimita pt.rejudecarea acestui capat de cerere.
In cazul recursului c.pr.civ. prevede la art.312 alin.3 ca se va casa intreaga hotarire pt. o judecata unitara.
Se va proceda la fel si in apel, se va anula intreaga hotarire si se va trimite pt.rejudecare pe amble capete de cerere?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 16:20, 24 Februarie 2012
va multumesc pt.raspuns, am insa o nelamurire: ref. capatul de cerere respins ca neintemeiat, care din urmatoarele doua variante este corecta?
- prima: pt. ca instanta de apel sa constate ca este caz de modificare partiala a hotaririi trebuie ca mai intii sa se administreze probe si sa reanalizeze fondul acestui capat de cerere pt. a se constata daca in mod gresit a fost respins ca neintemeiat
in acest caz ce va mai face instanta de fond in rejudecare? va prelua cele deja constatate in apel ref.capatul de cerere? doar nu va rejudeca ceea ce a judecat deja instanta de apel;
-a doua: sau pur si simplu constatind ca este caz de rejudecare pt. capatul de cerere cel cu exceptia, nu se va mai ocupa de cel respins ca neintemeiat si va anula si va trimite spre rejudecare intraga cerere?

sau poate alta varianta?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
eugen82, utilizator
regula e la 296 cpc iar exceptia la 297cpc
indrumarile instantei de apel daca ESTE sunt binevenite
Da,regula este 296 si exceptia 297 , dar pt.fiecare capat de cerere in parte.
ce se intimpla daca pt.cap.1 este incident 296 iar pt.cap.2 exceptia de la 297?
pt.cap.1 ar trebui administrate probe, reanalizat fondul, modificata hotarirea partial
pt. cap.2 doar anulata partial si trimis la rejudecarea capatului 2
La prima mea intrebare mi-ati raspuns ca se procedeaza ca si la recurs, pt. o judecata unitara se anuleaza hotarirea in intregime si se trimite la rejudecare.
Am revenit cu a doua intrebare, incerc sa o reformulez: ca sa constate ca pt.cap.1 este caz de modificare -296, instanta de apel trebuie mai intii sa administreze probe si sa reanalizeze fondul cap.1, sa se pronunte. Ce va face in final? dupa ce s-a pronuntat si a constatat cu argumente ca este caz de modificare a cap.1, va anula hot.de fond in intregime si va trimite spre rejudecarea inclusiv cu privire la cap.1 pe care ea instanta de apel l-a judecat deja?
sau cum?
:rofl:
am scris mai sus de recomandari..." ESTE"
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
ContSters230219, utilizator
nu am inteles ce vreti sa spuneti cu recomandarile? bun, trimite la rejudecare pt.cap.1 cu recomandari cum sa rejudece fondul ?
pai tocmai asta intrebam eu ref.cap.1, ce sa mai rejudece in rejudecare daca a judecat deja in apel?
va multumesc anticipat pt.un raspuns mai detaliat
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare fond in apel eugen82 eugen82 cererea a fost respinsa la fond pe exceptie, fara a se judeca fondul daca in apel se constata ca exceptia a fost gresit admisa de catre instanta de fond, cum ... (vezi toată discuția)
Probleme cu art.297 c.pr.civila in situatia in care exista mai multe capete de cerere eugen82 eugen82 Intrebare : cum se aplica art.297 alin.1 C.pr.civ. de catre instanta de apel atunci cind cererea a avut mai multe capete dintre care : 1. a fost admis si ... (vezi toată discuția)
Rejudecare sau modificare hotarare? eugen82 eugen82 o cerere doua capete a fost solutionata la fond astfel: un capat de cerere ca neintemeiat (s-a cercetat fondul), alt capat de cerere pe exceptie (nu s-a ... (vezi toată discuția)