avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rejudecare fond in apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rejudecare fond in apel

cererea a fost respinsa la fond pe exceptie, fara a se judeca fondul
daca in apel se constata ca exceptia a fost gresit admisa de catre instanta de fond, cum trebuie sa procedeze instanta de apel? se pronunta mai intii o hotarire intermediara, se redacteaza, se comunica, apoi se da alt termen pt. rejudecarea fondului?
sau este posibil ca la acelasi termen la care se judeca apelul cu privire la exceptie instanta de apel sa se pronunte in sedinta si sa dea mai departe cuvintul pe rejudecarea fondului?
nu reiese din art.297 sau poate nu inteleg eu
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 12:04, 28 Decembrie 2011
nu . daca respinge exceptia, dosarul va fi retrimis la fons pentru a fi judecat . exceptiile sunt incidente procesuale. se judeca inaintea fondului.
eu doresc sa cer rejudecarea de catre instanta de apel, dupa modificarea art.297 din 2010 se poate, de aceea am intrebat;
fondul a ramas intre timp fara obiect, piritul si-a indeplinit obligatia pe care inainte o refuza , dar au ramas cheltuielile de judecata in sarcina mea
in aceste conditii nu cred ca mai este cazul de a se trimite din nou la judecatorie
~ Conținut șters la cerere ~
conf.art.297 alin.1 asa cum a fost modificat in 2010, trimiterea inapoi la instanta de fond este o exceptie de la regula, trimiterea are loc numai la cererea expresa a partii prin apel sau intimpinare.
regula este ca instanta de apel "va anula hotarirea atacata si va judeca procesul evocind fondul"
"va anula hotarirea .." inseamna ca va da obligatoriu hotarire separata , apoi va da termen, va judeca fondul si va pronunta o hot.finala in apel?( a existat un RIL apropo de atacarea cu recurs doar a hot.finale)
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie in apel eugen82 eugen82 La fond am avut doua capete de cerere, primul respins ca neintemeiat, al doilea respins pe exceptie, fara a se intra in fond. Am declarat apel cu privire la ... (vezi toată discuția)
Modificarea in parte a sentintei cu consecinta trimiterii cauzei la aceeasi instanta FRD FRD In cazul in care in apel ncpc a admis apelul a modificat in parte sentinta si s-a dispus trimiterea spre rejudecare la instanta de fond ,dosarul fiind inaintat ... (vezi toată discuția)
Probleme cu art.297 c.pr.civila in situatia in care exista mai multe capete de cerere eugen82 eugen82 Intrebare : cum se aplica art.297 alin.1 C.pr.civ. de catre instanta de apel atunci cind cererea a avut mai multe capete dintre care : 1. a fost admis si ... (vezi toată discuția)