avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificarea in parte a sentintei cu consecinta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificarea in parte a sentintei cu consecinta trimiterii cauzei la aceeasi instanta

In cazul in care in apel ncpc a admis apelul a modificat in parte sentinta si s-a dispus trimiterea spre rejudecare la instanta de fond ,dosarul fiind inaintat la acelasi complet acest complet este sau nu incompatibil?
De precizat este faptul ca instanta de fond a solutionat gresit cauza pe o exceptie a autoritatii de lucru judecat.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:57, 7 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu s-a pronuntat pe fondul cauzei (asa cum rezulta din ceea ce spuneti) atunci este compatibil sa judece dosarul.
Sincer nu stiu ce sa cred avand in vedere ca art 41 arata
Cazuri de incompatibilitate absolută

(1) Judecătorul care a pronunţat o încheiere interlocutorie sau o hotărâre prin care s-a soluţionat cauza nu poate judeca aceeaşi pricină în apel, recurs, contestaţie în anulare sau revizuire şi nici după trimiterea spre rejudecare.
Nu s-a pronuntat pprin hotarare asa cum arata articolul mai sus evocat?
Ba da, s-a pronuntat prin hotarare, dar nu asupra cauzei ci asupra unei exceptii invocate.

Adica nu s-a pronuntat asupra fondului cauzei.
AS dori sa revin cu o precizare intrucat am omis.Initial cererea de chemare in judecata a fos compusa din 5 capete de cerere. Capetel 1,2,3, au fst respinse de instanta de fond pe exceptia autoriatii de lucru judecat, iar capaetele 4 si 5 ca prescrise .In apel se admite apelul retine cauza spre judecare admite apelul si modifica sentinta in parte in sensul ca capetele 1,2,3 vor fi rejudecate de instanta de fond insa capetele 4 si 5 le mentine ca fiind corect solutionate.In acest caz se poate spune ca judecatorul fondului a judecat in parte actiune pe fond avand in vedere solutia data de instnta de apel in ceea ce priveste cele 2 capete cerereca fiind corect solutionate de instanta de fond?

Alte discuții în legătură

Rejudecare apel penal dupa casare-competenta instantei dandanaua dandanaua Conform art.99, alin.(6) din regulamentul de organizare a instantelor judecatoresati:\" Cauzele trimise spre rejudecare după desfiinţare/casare revin la ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere spre rejudecare frexalina frexalina Spuneti-mi va rog daca in cauza casata( in apel) cu trimitere spre rejudecare la fond, mai poate fi judecata de acelasi complet ( cel de la fond ma refer, ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)