avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Procedura juridica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Procedura juridica

caz concret: microintreprindere platitoare 3%, neplatitoare tva, doreste achizitionarea unor produse ptr desfasurarea activitatii. aceste produse au valoare <2500 lei deci intra in categoria obiecte inventar.
pe site-uri (editat) gaseste persoane fizice care vand asemenea produse insa nu emit documente fiscale (factura, chitanta).
din p.v. fiscal si conf. legislatiei, persoana juridica intocmeste borderou de achizitie cu anexa copie act identitate vanzator + toate datele de referinta ale acestuia.
in legislatie nu se specifica ca borderoul de achizitie are ca obiect doar produse agricole dela producatorii particulari, deci poate fi utilizat ptr orice produs.
intrebarea mea: este corecta aceasta procedura sau se incheie cu persoana fizica contract vanzare- cumparare sub semnatura privata care devine document de baza de inregistrare fiscala.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Tva inracomunitar - firma platitoare/neplatitoare de tva emma barzu emma barzu As vrea sa-mi spuneti, daca se poate, care sunt avantajele si dezavantajele unei firme neplatitoare de TVA, fata de una platitoare de TVA? Ma intereseaza o ... (vezi toată discuția)
Avantaje/dezavantaje firma platitoare de tva florin-g florin-g Am nevoi de ajutor! Poate cineva sa imi explice care este diferenta dintre o firma platitoare de TVA si una care nu plateste TVA, avantaje si dezavantaje? Va ... (vezi toată discuția)
Sfaturi infiintare firma IuliaBoangher IuliaBoangher Buna ziua, In cazul unei persoane somere de peste 45 ani care doreste sa desfasoare o activitate pe cont propriu, cum ar fi mai bine sa se inregistreze din ... (vezi toată discuția)