avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL MOSTENIRE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL MOSTENIRE

Buna ziua ,
Am mostenit de la tatal meu impreuna cu mama si fratele 50% din actiunile unui SRL . Din cate stiu trebuie sa merg la Oficiul National al Registrului comertului sa schimbam actele . Problema mea este ca nu stiu daca trebuie sa merg cu alte acte inafara de actul de deces si cel de dezbatere a mostenrii pentru a schimba pe numele nostru actele firmei . Si ce implica aceasta schimbare .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: FLORINAANTOANETA , utilizator 17:29, 25 Septembrie 2013
inseman ca deveniti asociati in locul tatalui.
Trebuie să aveți și : act constitutiv al societati comerciale/acte aditionale de modificare ale actului constitutiv, certificat de inregistrare la Oficiul Registrului Comertulul, certificat constatator de la Oficiul Registrului Comertului eliberat dupa data decesului, certificat de atestare fiscala pentru persoane juridice, necesar la succesiune;
Pot fi necesare și alte acte, însă vi se va spune acolo ce anume mai este necesar să prezentați.
Documentele necesare:

1. Cerere de înregistrare (original);
2. Actul constitutiv actualizat;
3. Copii certificate de pe actele de identitate ale persoanelor fizice şi, după caz, de pe certificatele de înregistrare ale persoanelor juridice care dobândesc calitatea de asociaţi;
4. În cazul dobândirii de părţi sociale prin succesiune, se vor depune, după caz: certificatul de deces şi certificatul de moştenitor sau hotărârea judecătorească irevocabilă care atestă această calitate (copii), în cazul în care s-a prevăzut clauza continuării societăţii cu moştenitorii, declaraţia asociaţilor din care să rezulte că sunt de acord cu continuarea societăţii (original), actul de numire al curatorului (copie), emis de autoritatea tutelară, în situaţia în care moştenitorii sunt minori; contractul de societate, dacă este cazul
(exemplu transmiterea părţilor sociale de la asociatul unic către mai mulţi asociaţi).
5. Declaraţiile date pe proprie răspundere de către asociatul unic/noii asociaţi care prin cesiune sau moştenire au dobândit părţi sociale/noii administratori din care să rezulte că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi (original);
6. Certificatele de cazier fiscal pentru asociaţii care intră în societate, în cazul în care transmiterea părţilor de interes sau a părţilor sociale se efectuează către persoane din afara societăţii;
7. Dacă este cazul:
- împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original).
8.. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale:
onrc.ro
multumesc . Intre timp am fost la ONRC si m-am lamurit . Insa ma o alta problema intre actele pe care trebuie sa le depun este si un certificat de inregistrare fiscala a carui forma a fost reinoita incepand cu 2008 si pe care nici tatal meu , nici partenerul lui nu au facut-o . Prin urmare partenerul trebuie sa il preschimbe acum . Aceasta schimbare nu o poate face decat partenerul .
Dar problema mea este ca partenerul vrea afacerea pentru el toata , eu am zis OK am cazut de acord sa ne vieze banii intr-un an de zile (din nefericire fara un contract in care sa stipulam acest lucru ) si dansul nu mai doreste sa cumpere in conditiile initiale .
Noua lui propunere este de 55% din valoarea initiala , si nici aceasta toata ci in rate cand are dansul "bani " . Solutie inacceptabila pentru mine .
Tinand cont ca eu nu pot sa fac nici o modificare in acte fara acordului lui , adica nici nu pot trece firma pe numele meu deoarece trebuie sa am si acceptul lui ce as putea sa fac ca sa trec totusi firma pe numele meu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator srl Spataru_doru Spataru_doru Buna ziua Ce trebuie facut pentru a schimba administratorul unui SRL. Mentionez ca administratorul societatii este si unic asociat. Noul administrator va ... (vezi toată discuția)
Schimbare actionar asociat unic srl minu minu Un prieten de-al meu are un SRL el fiind asociat unic. Vrea sa treaca societatea pe prietena lui si el sa devina administrator. - Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Modificare srl cu 2 asociati in srl cu asociat unic LaurentiuCC LaurentiuCC Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie. Eu si sotia mea am infiintat un SRL cu 2 asociati. Sotia a decedat iar partile sociale au fost ... (vezi toată discuția)