avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare SRL cu 2 asociati in SRL cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare SRL cu 2 asociati in SRL cu asociat unic

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie. Eu si sotia mea am infiintat un SRL cu 2 asociati. Sotia a decedat iar partile sociale au fost mostenite de subsemnatul si de copilul nostru ( minor ).
Cum trebuie sa procedez a.i. sa scot din actionariat copilul minor si sa schimb forma de organizare din SRL cu 2 asociati in SRL cu asociat unic?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Udriste , Avocat 02:20, 9 Martie 2016
Buna ziua,

In primul rand trebuie inregistrat transferul partilor sociale de la sotia dvs. catre dvs. si fiul dvs.

În cazul dobândirii de părţi sociale prin succesiune, se vor depune, după caz: certificatul de deces şi certificatul de moştenitor sau hotărârea judecătorească irevocabilă care atestă această calitate (copii), în cazul în care s-a prevăzut clauza continuării societăţii cu moştenitorii, declaraţia asociaţilor din care să rezulte că sunt de acord cu continuarea societăţii (original), actul de numire al curatorului (copie), emis de autoritatea tutelară, în situaţia în care moştenitorii sunt minori.

Ulterior acestui pas, se va face o cesiune de parti sociale de la fiul dvs. minor catre dvs.

Va sunt necesare urmatoarele documente:
1. Hotararea AGA
2. Actul constitutiv actualizat,
3. Contractul de cesiune, în original; dacă actul modificator conţine toate clauzele referitoare la drepturile şi obligaţiile cedenţilor şi cesionarilor şi a fost semnat şi de aceştia, contractul de cesiune nu se mai prezintă;
4. Copii certificate de pe actele de identitate ale persoanelor fizice şi, după caz, de pe certificatele de înregistrare ale persoanelor juridice care dobândesc calitatea de asociaţi -
5. Declaraţiile date pe proprie răspundere de către asociatul unic/noii asociaţi care prin cesiune sau moştenire au dobândit părţi sociale/noii administratori din care să rezulte că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi (original)

Prin aceeasi hotarare AGA faceti atat cesiunea de parti sociale, cat si transformarea societatii din SRL in SRL cu asociat unic.

Actul constitutiv va fi prevazut pentru forma unui SRL cu asociat unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Schimbare actionar asociat unic srl minu minu Un prieten de-al meu are un SRL el fiind asociat unic. Vrea sa treaca societatea pe prietena lui si el sa devina administrator. - Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Model contract cesiune parti sociale danmarianpopescu danmarianpopescu Va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: sunt actionar intr-o firma - SRL - cu trei asociati. Doi dintre ei doresc sa cesioneze partile sociale ... (vezi toată discuția)