avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate angajare paznic/agent de paza la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate angajare paznic/agent de paza la restaurante/baruri

Cunosc faptul ca fiecare bar/restaurant trebuie sa aiba angajati paznici/agenti de paza (nu stiu legea care prevede acest lucru), dar intrebarea mea este:
- pot sa angajez paznici (m. necalificati) sau e necesara angajarea unor agenti de paza, incadrare care necesita o diploma de calificare? Face legea distinctie intre cele 2?

Ce obligatii mai are angajatorul referitor la acest aspect? Am mai auzit vorbindu-se de un plan de paza..

Ce sanctiuni sunt prevazute pentru angajator in cazul in care in restaurantul/barul respectiv nu are personal de paza angajat si nici nu are incheiat un contract de prestari servicii cu o firma de paza?

Aceasta obligativitate se extinde si asupra altor domenii de activitate decat restaurant/bar?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 11:38, 23 Septembrie 2013
Trebuie sa asigurati ori paza proprie, ori paza cu firma specializata (bodyguarzi).
Pentru paza proprie, agentii trebuie sa aibe avizul politiei si trebuie sa aveti intradevar plan de paza intocmit de catre dvoastra si avizat in prealabil de catre politie. Agentii de paza trebuie sa aibe minim 8 clase. Contraventiile le gasiti aici :
[ link extern ]
Multumesc frumos!
Dar, daca firma respectiva are montate camere de supraveghere, mai trebuie sa isi asigure paza prin angajatii proprii sau prin contractarea unei firme de paza??
Adica, e suficienta montarea camerelor sau trebuie si camere si firma/angajat agent de paza?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie functionare bar - acte necesare RedDiamonds RedDiamonds De ce acte am nevoie pentru a obtine autorizatia de functionare pentru un Bar (vezi toată discuția)
Problema mare cu un individ...va rog sa ma ajutati cu ceva idei... CORNEKUS CORNEKUS Buna ziua, Sunt adminstratorul unei societati comerciale care isi desfasoara activitatea intru-un orasel din Valcea. In centrul oraselului sunt propietarul ... (vezi toată discuția)
Angajati paznici Popescu Lorena Popescu Lorena Avem 3 oameni angajati la paza pe timp de noapte a unor lucrari in constructie care apartin atat firmei cat si altor institutii. Trebuie declarati obligatoriu ... (vezi toată discuția)