avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Iesire din sistemul de platitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Iesire din sistemul de platitor de tva

Buna ziua. Am o firma pe care vreau sa scot de la platitor de tva , este platitor tva trimestrial cu tva la incasare, trebuie sa fac ajustarea si sa platesc tva-ul pe stocul de marfa ce ramane, dar nu stiu ce sa fac cu tva-ul neexigibil ce ramane la sfarsitul lunii septembrie aferent facturilor neachitate pana la aceasta data. Va rog ajutati-ma.
Inca o intrebare . Daca o societate in luna august a depasit cifra de afacere de 220000 lei si trece de la impozit de venit la impozit pe profit incepand cu 01.07 , impozitul pe profit se calculeaza numai pe trimestrul III sau se recalculeaza de la inceputul anului.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 15:23, 21 Septembrie 2013
Buna ziua,

Pentru TVA neexigibila aferenta facturilor neachitate va zunt incidente prevederile cuprinse in Normele de aplicare a Codului fiscal in speta, punctele 53, alineatul 7, 54 alineatul 17 si alineatul 18 liera a. Datorita complexitatii situatiilor care pot aparea va rog sa lecturati pasajele si exemplele curpinse in norme.

In ce priveste depasirea plafonului stabilit pentru microintreprinderi, calcul impozitului pe profit se face de la inceputul anului pana la sfarsitul perioadei de raporare(art.112^6 din CF).

Nu uitati ca aveti obligatia anuntarii organului fiscal schimbarea sistemului de impozitare prin depunerea unei declaratii de mentiuni in termen de 30 de zile de la data la care intevine evenimentul.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare facturi in lei pragul de 100 mii euro lArmAr lArmAr Buna ziua. Stiu ca din anul acesta 2016 s a marit plafonul la 100 mii euro pentru SRL (in loc de 65 mii euro). Daca depasim aceasta suma trecem ca platitori ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare: tva nedeductibil, cheltuiala nedeductibila neplatita! Adrian_21 Adrian_21 Buna seara, Va prezint urmatorul caz: am o factura cu o cheltuiala nedeductibila si tva-ul aferent nedeductibil. Este luata pe societate si trebuie ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila- sc devine neplatitoare de tva silvia968 silvia968 Ce inregistrari contabile se fac in situatia in care o SC a devenit neplatitoare de TVA, de la 1 ale lunii. SC a fost platitoare de TVA la incasare lunar si ... (vezi toată discuția)