avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Incetarea indrumarii avocatului titular stagiu ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Incetarea indrumarii avocatului titular stagiu suspendat

Buna ziua! Ma intereseaza o problema de interpretare a dispozitiilor cuprinse in Legea nr. 51/1995 respectiv a Statutului cu privire la suspendarea perioadei de stagiu in masura in care inceteaza din orice motive indrumarea avocatului titular. Conform art. 283 alin. 6 din Statut: ,,dacă, din orice motive obiective, incetează indrumarea avocatului titular, toate obligaţiile impuse de lege, de prezentul statut şi de hotărarile consiliului privind indrumarea avocatului stagiar vor fi preluate de către un alt avocat, iar consiliul baroului va sprijini avocatul stagiar in a-şi găsi un indrumător. Pană la găsirea altui indrumător, stagiul se suspendă.'' Sa inteleg ca in discutie este vorba de o suspendare de drept a stagiului in acest interval? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
samyra79, utilizator
Cel mai recent răspuns: samyra79 , utilizator 15:12, 22 Septembrie 2013
Ati inteles bine, insa trebuie sa faceti o notificare scrisa la Barou cu privire la situatia in care va aflati si sa cereti inlocuirea indrumatorului.
E o intrebare pur teoretica, nu e cazul meu! Ma intereseaza in mod deosebit daca in cazul de fata stagiul se suspenda de drept, de la data la care se aduce la cunostiinta consiliului baroului faptul ca a incetat indrumarea avocatului titular sau e nevoie de o decizie a baroului in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare stagiu dana2space dana2space In Legea 51/1995, art 17 alin(3) se specifica \"Stagiul se suspenda in caz de[b] lipsa motivata[/b] din profesie ori in caz de incetare a indrumarii ... (vezi toată discuția)
Maestru avocat stagiar Andrei Dina Andrei Dina Este adevarat ca in cazul in care un stagiar membru al baroului Bucuresti (de exemplu) nu are maestru, baroul este obligat sa ii gaseasca? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)