avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cetateni de rang inferior
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cetateni de rang inferior

Buna seara !
Am urmarit un topic afisat de curand pe site in care regasesc o gramada din problemele pe care vreau sa le expun si eu . Este vorba de expunera sgvonline in care se vorbeste despre drepturille si obligatiile SGV ( militari angajati pe baza de contract ). Este adevarat ce se spune in topic in sensul ca da acesti militari care au depus un juramant militar care au slujit PATRIA ca si ceilalti militari ( multi au murit prin teatre de operatii straine ), care au respectat aceleasi regulamente si au suportat rigorille vietii cazone sunt tratati ca cetateni de mana a doua atunci cand acest sistem nu mai are nevoie de ei .Pe timpul cat au activat in sistem au fost supusi unor umilinte din partea unora care de cele mai multe ori nu erau cu nimic mai presus de ei (d.p.d.v. IQ ) si care la implinirea varstei de 40 de ani se gasesc in postura de someri fara niciun ajutor din partea unui sistem retrograd , un sistem care se vrea etalon in ochii opiniei publice .Acest sistem a gandit acele compensatii banesti f. importante pentru cadrele militare care paraseau armata ,chipurile disponibilizati , cu drept de pensie dupa 15 ani si ce pensii.......si ceea ce este si cel mai strigator la cer multi au iesit azi pe usa unitatii maior, colonel etc. si in urmatoarea zi intrau pe aceiasi poarta p.c.c. (personal contractual civil ) pe functii inventate de ei , pentru ei .
Pentru acesti SGV care au suportat cu stoicism rigorile vietii militare sunt valabile si au fost valabile numai obligatiile militare nu si drepturile de care se bucura cadrele militare .
Oricum nu-i nici timp nici spatiu sa evoc toata dezamagirea si amagirea pe care am trait-o in cadrul unui sistem care se vrea partener serios si credibil NATO.............................................asa ca o sa caut o casa de avocatura puternica pentru a da acest sistem in judecata cel putin pentru a-i face sa deschida ochii sau ...........ratiunea ....................sper.
Multumesc celor care si-au facut timp sa citeasca acest topic , si care - mi place sa cred , nutresc un pic de compasiune fata de acesti MILITARI DE RANG II .
Stimate D-le Nedelcu,
Dumneavoastra aveti dreptate in cea mai mare parte a celor afirmate.Pentru ca acesti eroi,multi dintre ei reintorsi"intre patru scanduri" si acoperiti cu drapelul national sa fie tratati astfel cum este normal si cum trebuieste este imperios necesar sa se schimbe legea militarilor angajati pe baza de contract,sa se umble serios la drepturile si recompensele acestoraAceasta operatiune trebuie sa o faca Parlamentul Romaniei sau Guvernul sa dea o ordonanta de urgenta,trebuie o initiativa parlamentara din partea unui grup parlamentar sau a unui minister,in speta M.Ap.N..Juristii si toti cei care "opereaza"pe acest site nu au din nefericire nici o putere desi,daca va ajuta aceasta,cred,ca cei mai multi va impartasesc punctul de vedere.In alta ordine de idei cei care se inroleaza pe baza de contract sau participa la operatiuni militare in afara granitelor tarii ,stiu care le sunt si care le vor fi problemele la angajare si dupa terminarea contractului.Cei mai multi le accepta datorita unor datorii acumulate,unei situatii financiare precare,dorintei de a trai o viata mai buna,daca nu ei,macar familiile si copiii acestora.De aceea va spuneam ca aveti dreptate in cea mai mare parte a afirmatiilor dvs..In mod normal eroii,pentru ca majoritatea sunt eroi,trebuiesc tratati cu onoare si deferenta ca niste eroi.De fapt intr-o societate bonava si corupta sunt singurele exemple pe care parintii ar putea sa le dea copiilor lor.Trist,dar adevarat !
Traiti o situatie neplacuta, cu adevarat, dar pretutindeni in lume militarii care sunt... voluntari nu au efectiv un contract de munca, din care sa rezulte anumite drepturi (+ benficii), la terminarea contractului – dar perioada de voluntariat in armata se considera vechime in munca; nu?
La momentul semnarii contractului respectiv nu stiati care va fi situatia la un moment dat?
Militarii angajati pe baza de contract se mai numesc si... mercenari?
Se presupune ca la terminarea contractului fiecare se va intoarce la meseria de baza.

Evident, ma numar printre multele persoane care nu inteleg de ce doreste cineva sa fie soldat (mai ales cand alege sa mearga in " teatre de razboi) cand poate aparea situatia de a ucide un alt ins (considerat erou de ai lui) care lupta pt a-si apara principiile, traditia si pamantul... A fi soldat e greu, dar e si mai greu cand cineva e soldat pe un front real – acolo se si moare, pe cand in "zone pasnice" nu prea sunt multe de facut.... Doar antrenamentele necesare.

Sigur, nu pricep nimic din toate acestea si, poate, unele argumente puternice ar ajuta "opinia publica" sa fie de partea dv si sa inteleaga motivele pt care cineva doreste sa fie soldat...

Din punctul meu de vedere – dar nu doar al meu – si la modul ideal (ceea ce nu vom vedea) daca nu ar exista oameni dornici sa ucida alti oameni nu ar exista razboaie. Ce Lume minunata ! Pana atunci, insa, traim "pe o gura de tun".
Cu stima.
:surrender:
Multimesc mult !
Asa este , aceasta societate bolnava , dupa cum corect o numiti , este un cumul de mai multe tare pe care daca nu incercam sa le corectam se vor intoarce impotriva noastra , a tuturora si-atunci sa vedeti atitudine .
De fapt multi au spus ca mamaliga nu face explozie si s-a vazut ........................dar si cand o exploda .....!!!!!

Va doresc toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul soldatilor gradati voluntari, pericol public! sgvonline sgvonline SUNT SOLDAT GRADAT VOLUNTAR DE 18 ANI, IN TOTI ACESTI ANI STATUTUL NOSTRU A FOST ,,FENTAT,, DE GUVERNANTI SI PARLAMENTARI. AVEM ACELEASI DREPTURI ... (vezi toată discuția)
Contestatie lagislatie militara : l51/2010 vyobuz vyobuz Am fost angajat al Ministerului Apararii Nationale incepand cu 1990 pana in 2008 ca militar sub diferite denumiri:,,MILITAR CU CONTRACT\" , ,, MILITAR ANGAJAT ... (vezi toată discuția)
Solicitare referitor drept de pensie militara pentru sgv conform legii 263/2010 romica66 romica66 Buna ziua, Ma numesc Nicolae Romulus Filip, am fost angajat ca militar pe baza de contract/sgv si am fost trecut in rezerva pe data de 4 aprilie 2009, la ... (vezi toată discuția)