avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta

in 2007 am vandut o masina cu cv de vanzare-cumparare,am 20 de amenzi pt rovineta,am o colectie frumoasa de citatii,in decembrie a trebuit sa achit din amenzi(care nu erau ale mele) pt a face rost de certificat fiscal,mi a fost anulata deabia prima amenda dupa ce am trimis toate documentele pt contestatie la tribunal si acum astia fac contestatii...e foarte complicat,am depus memoriu si la dul x, seful politiei rutiere si mi a raspuns ca chiar daca masina este radiata de mine si noul propietar nu a inmatriculato,tot eu sant propietarul si trebuie sa suport sau sa contest toata viata#-o Pv ,va dati seama timp pierdut,bani,nervi,in ce tara traim?


Reclama pe acest forum este interzisa. In acest sens, Regulamentul Forumului prevede:

2.11. Nu este permisa reclama, in orice scop, fara acordul administratorului forumului. In aceasta categorie se includ si mesajele care mentioneaza datele de contact ale autorului mesajului. In cazul in care doriti sa faceti reclama in cadrul site-ului va rugam sa contactati administratorul. Orice mesaj care intra in aceasta categorie va fi sters fara preaviz, iar autorul poate fi avertizat sau banat.


Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
andreigrigoriu, moderator
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 23:00, 26 Septembrie 2013
Trebuia la timpul respectiv cand ati vandut auto, sa anuntati Serviculul inmatriculari sa faca mentiunea in Registrul national de evidenta auto si amenzile nu v-ar mai fi fost trimise.
adica ramane ca la inceput,merci de raspuns..:(
Daca ati castigat deja o contestatie formulata, este posibil sa le castigati si pe celelalte. Trebuie insa sa dati ceva mai multe detalii despre situatia dvs. Cea mai importanta ar fi daca mai sunteti in termenul de formulare a contestatiilor ( nu stim daca ati primit aceste amenzi toate deodata sau pe rand).
Deasemeni nu stim ce intelegeti prin afirmatia ca " masina a fost radiata" !!! cred ca dvs aveti doar contr. de vanzare cumparare.
Eu zic ca totusi se mai poate face ceva, mai ales daca sunteti in termenul de 15zile pentru formularea contestatiilor.
Formulati aceste contestatii invocand toate aspectele prin care ati castigat prima plangere. Asupra costurilor, in afara de taxa de timbru de 20 lei nu va mai costa decat expeditiile prin posta a plangerilor si celorlalte inscrisuri, judecata se poate face si fara prezenta dvs, daca specificati aceast aspect in cerere.
Daca termenul de depunere a contestaiilor a expirat, situatia devine intradevar mai complicata !
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
mayer, utilizator
multumesc de raspuns,masina se radiaza decat de la impozite si taxe nu si de la politie,asta este legea decat in cazul furtului sau cand este dusa la REMAT,amenzile au venit la intervale de cca 2-3 luni din acelasi loc,adica masina a trecut prin Romanesti si Glina,au fost conestate in termenul de 15 zile,numai ca acum CNADNR face recurs si sigur o sa castige,pentru ca au juristi care stie sa formuleze 'frumos',la ultima citatie pe care am primit era atasat un asa zis ,,cazier de contraventii''al petentului,aveti dreptate este greu sa va pronuntati cand nu cunoasteti toate detaliile,iar in privinta ca nu costa decat..cum spuneti dvs,mai este si timpul pe care il pierzi,cca20-30 minute la posta de fiecare data,nervi stres,mai avem si serviciu si chiar nu cred ca sant un infrractor sa fac 30 contestatii la procesele de la Ploiesti si Cornetu de la judecatorie,cred ca altii ar trebui sa petreaca zeci de zile pe la tribunal.va multumesc,cred ca singura rezolvare este in momentul in care voi da acest subiect catre presa scrisa,emisiuni la tv si vor fi puse intrebari si poate alte persoane sa nu mai treaca prin acest cosmar,am copii,familie,in loc sa mi vad de viata mea,trebuie sa ma uit la cutia postala dimineata sa vad ce plic am mai primit..
Introduceti actiune in instanta impotriva cumparatorului astfel incat acesta sa fie obligat sa inmatriculeze masina si sa plateasca toate amenzile primite de la CNADR.
Atat timp cat masina apare in evidenta politiei pe numele dvs, veti primi instiintari de la plata pentru rovinieta pana la adanci batraneti.

Alte discuții în legătură

Urgent!!! plata nedatorata? Amabogvas Amabogvas Buna ziua. in anul 2008 am vandut masina personala la Udristei. In urma vanzarii m-am trezit cu multiple executari silitie unde sunt executat cu sume de 3000 ... (vezi toată discuția)
Obligarea cumparatorului de as inscrie dreptul de proprietate mariab25 mariab25 Buna ziua, Acum 2 ani am vandut o masina dacia logan, insa cumparatorul nu si-a trecut masina pe numele lui. Am constat acest lucru in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Recurs la o plangere contraventionala data de cnadnr piciugabriel piciugabriel Am vandut o masina in data de 10.08.2012,in aceeasi zi am radiat-o de la finante ,am dovada radiarii. Dupa 5 luni incep sa primesc un lung sir de amenzi ... (vezi toată discuția)