avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Componenta comisie concurs contabil scoala gimnaziala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Componenta comisie concurs contabil scoala gimnaziala

Buna ziua,
vrog sa ma edificati asupra componentei comisiei in cazul organizarii concursului pentru ocuparea postului de contabil in cadrul unei scoli din mediul rural. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:55, 22 Septembrie 2013
M-a indus in eroare faptul ca cei 2 membrii trebuie sa fie specialisti (contabili, in cazul nostru). Am putea sa o solicitam pe contabila de la o alta scoala + un reprezentant delegat de primar?
Opinia mea este ca puteti apela la o contabila de la o alta unitate scolara.
freeelis a scris:

Opinia mea este ca puteti apela la o contabila de la o alta unitate scolara.


Adevarat, numai ca trebuie sa fie 2 specialisti, ceea ce inseamna 2 contabili.
Eu sustin ideea de a cere si ISJ, pentru ca toate actele se transmit acolo, CL-ul are si el partea lui, ca e ordonatorul de credite. Oricum, faceti propunerile, comunicati ISJ si vedeti ce zic si ei. Parerea mea e ca nu pot comenta nimic, atata timp cat dv. propuneti cei doi specialisti pe care ISJ-ul ii are in subordine.
Asadar, comisia va fi valida daca in loc de 2 specialisti propunem un contabil de la o alta scoala+ reprezentantul primarului? Sau neaparat 2 contabili de la alte 2 scoli, avand in vedere faptul ca ISJ ne-a anuntat verbal (la comunicarea noastra scrisa), ca nu are pe cine sa trimita...?
Art.8 alin.3 din HG nr.286/2011 prevede ca, comisia de concurs, cat si comisia de solutionare a contestatiilor au fiecare in componenta lor un presedinte, 2 membri si un secretar.

Nu vad de unde reiese ca cei doi membri trebuie sa fie specialisti?

Prin urmare, in baza actului administrativ al conducatorului autoritatii sau institutiei publice organizatoare a concursului se va desemna comisia de concurs.
Membrii acesteia pot fi si din afara institutiei organizatoare a concursului.

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, in cazul organizarii examenului de promovare în grad/treaptă profesională , personal contractual , institutie publica, este legal ca in comisia de ... (vezi toată discuția)
Comisia de concurs fina fina Poate fi schimbat presedintele comisiei de concurs inainte de proba de interviu ? Motiveaza ca a avut neintelegeri cu unul dintre candidati. Multumesc. (vezi toată discuția)
Concurs recrutare functionar public vidmar vidmar Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se poate contesta componenta comisiei de concurs atata timp cat aceasta nu este facuta publica si nici nu exista ... (vezi toată discuția)