avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... incadrare juridica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

incadrare juridica

Buna ziua,as dori o informatie sant recidivist condamnat cu suspendare,cu 3 ani probatiune,in aceeasi perioada cu aceeasi fapta fals,uz de fals pt a obtine un credit dar de la alta banca am fost dat in judecata din nou ce sanse mai am acum de a nu face detentie.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: clem66 , utilizator 21:45, 24 Septembrie 2013
Ati savarsit noua infractiune pana sa fiti condamnat definitiv sau dupa aceea?
Codul penal:

Art. 85

Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior

Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.

Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.

În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.


Fapta am savarsit-o pana a fi condamnat definitiv,sant acuzat de inselaciune art215 al 1,2,3 c.p si art.1,2,3,5 cp,condamnarea a fost de 2 ani si 7 luni,cu suspendare,in perioada suspendari nu am mai comis nici o fapta nici macar o amenda de circulatie.Va multumesc pentru informatii.Stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazurile de concurs de infractiuni pici80 pici80 in cazurile de concurs de infractiune in fiecare data sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare dharalamb dharalamb - pentru o pedeapsa cu condamnare 3 ani cu suspendare pe termen de incercare de 5 ani, care este perioada dupa care se reabiliteaza condamnatul? - pedeapsa a ... (vezi toată discuția)