avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua. Din nou apelez la amabilitatea dvs de a ma ajuta cu o nelamurire. Intrebarea mea este: pot incheia un contract de munca din urma cu 3 luni? Momentan nu mai muncesc si m-ar interesa sa mi se inregistreze un CM din urma ca apoi sa imi platesc impozitul din mana. Intentionez sa raman gravida si vreau sa obtin indemnizatia pentru crestere copil insa din pacate din luna august am ramas fara loc de munca. Se poate acest lucru? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 22 Septembrie 2013
De putut , se poate sub riscul sanctionarii contraventionale de catre ITM a angajatorului.

HG nr.500/2011 prevede:
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
....

Art. 9
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a) netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)- g), cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
........
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cea prevazuta la lit. a), cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, fara ca amenda totala cumulata sa depaseasca suma de 50.000 lei;
.....
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul salariatilor sofishoestrend sofishoestrend in cazul daca am semnat si am inregistrat in registrul electronic contractul de munca inaintea inceperii activitatii cu o zi,iar acesta a fost transmisa ... (vezi toată discuția)
Operare revisal cu intarziere RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am cateva contracte de munca ce s-au prelungit iar operarea in REVISAL nu s-a efectuat in 19 zile lucratoare. Pot sa inregistrez prelungirea in REVISAL cu ... (vezi toată discuția)
Pot incheia cim cu 5 ore / luna si 50 lei brut? carmenbn carmenbn Pot incheia un contract de munca cu 5 ore/luna,salariul brut fiind de 10 lei/ora,adica 50 lei/luna?In Revisal se trece la \\"interval de repartizare\\"- ... (vezi toată discuția)