avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical si CFS scade durata concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical si CFS scade durata concediului de odihna ?

Doresc sa pun urmatoarea intrebare , multi salariati la societatea unde lucrez
au inregistrat cite 45 -50-95 de zile de CFS in total cu concediu medicale , in acest caz conform Codului Muncii consider ca este corect reducerea concediului de odihna pe acest an aferent zilelor nelucrate , dar cum il calculez la zile stie cineva o formula ? 20 /12 luni x cum calculez lunile lucrate daca in 8 luni ale anului are 45 de zile nelucrate adica 1 luna si 15 zile , (scad 8- 1,5 luni =6,5 luni ? )
astept formula - multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 22 Septembrie 2013
CFS este o situatie , iar concediu medical este o alta situatie.

CFS afecteaza durata concediului de odihna, pe cand concediul medical nu mai afecteaza durata concediului de odihna.

Care este durata CFS-ului ?
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
durata CFS este de 36 zile
Daca durata in c.i.m. a CO este de 20 de zile lucratoare , atunci salariatul are dreptul la
20 / 12 = 1,67 zile lucratoare/luna de CO

CFP = 36 zile reprezinta 1,2 luni

Salariatul va beneficia de CO pentru o perioada de 12 luni - 1,2 luni = 10,8 luni
Adica:
10,8 luni x 1,67 zile = 18 zile lucratoiare de CO

In resurse umane se obisnuieste transformarea zilelor in luni, considerandu-se o luna de 30 de zile.
Deci 36 zile CFS insemna 36/30=1,2 luni.
Pentru 8 luni ale anului concediul de drept = 20/12 x (8-1,2) = 11 zile.
Daca are 36 de zile CFS, CO se aclculeaza la restul perioadei.. Adica, la 10,8 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co este afectat de concediile medicale? topvion topvion Concediul de odihna anual, poate fi afectat in vreun fel de catre zilele de concediu medical sau a concediilor fara plata? acumulate in perioada acelui ... (vezi toată discuția)
Concediu cospyn cospyn \\"Sunt incadrata pe post din septembrie 2013, pe perioada determinata ( am obtinut postul in urma participarii la concurs, insa nu am definitivatul). In ... (vezi toată discuția)
Calcul co oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, Cine ar putea sa-mi ofere cateva informatii in legatura cu calcularea CO in fuctie de timpul lucrat? am inteles ca se iau in considerare ... (vezi toată discuția)