avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de CCC?

Buna ziua,
Din luna mai ma aflu pentru 6 luni in somaj,pana in luna noiembrie (in noiembrie voi primi banii pentru octombrie).Acum in luna octombrie im voi deschide un PFA-profesie liberala.Sunt gravida si data nasterii este in luna februarie 2014.In aceste conditii daca imi inchid PFA-ul beneficiez de indemnizatie concediu crestere copil?
Multmesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:57, 30 Septembrie 2013
Daca data nasterii este in februarie 2014, atunci perioadaeligibila pentru CCC este martie 2013 - februarie 2014.

In aceasta perioada trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

In calculul; celor 12 luni intra si perioada in care ati benficiat de somaj.

Astfel, perioada eligibila pentru dvs va fi alcatuita din somaj + perioada in care reaizati venituri ca PFA.
Da,veti beneficia de CCC dupa cele furnizate de dvs. Insa eu zic sa va depuneti mai bine sa vorbiti cu o ruda,prieten,etc,care are firma sa va angajeze pe perioada determinata, bineanteles ca nu veti lucra,ci veti plati cea ce trebuie sa vi se retina din salariu.

O alta optiune este aceea de a va inscrie la o facultate sau scoala postliceala si vetibeneficia de CCC.

Spun aceste lucruri,deoarece prea mult o sa va complicati cu actele ptr PFA. Alegerea va apartine
De ce trebuie sa plateasca ceea ce se retine din salariu? Unde exista aceasta obligatie ?
@freeelis

Eu ma refeream ca daca @florenta_22 va gasi intelegere la o cunostiinta,ruda care are o firma,si va fi angajata doar de forma fara sa lucreze,cu siguranta ca patronul va trebui sa vireze la stat : contributii somaj,C.A.S.,impozit,etc si atunci de unde banii?

Daca @florenta_22 va lucra,atunci i se va retine din salariu,dar daca nu va lucra,va trebui cineva sa suporte platile catre stat.
In luna martie figurez ca angajata pana pe data de 08.03.2013 (pentru ca am revenit din CCC cu primul copil), mi-am bagat demisia,fara a sta in preaviz,iar angajatorul in perioada preavizului nu m-a platit (nici nu am fost la serviciu),deci nu am cotizat cu nimic in luna martie chiar daca mi-a inchis activitatea cu 08 martie.Apoi in 15 martie mi-am bagat cartea de munca la o firma si astfel am beneficiat de somaj,abia incepand cu data de 29 aprilie.

Inteleg ca, din spusele dvs. nu voi beneficia de somaj?

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat,concediu de crestere copil amis_army amis_army Buna seara! Sunt PFA TRADUCATOR din 2009 si din Aprilie 2013 sunt angajata la o firma oarecare. La sfarsitul lunii Martie 2014 urmeaza sa nasc. Ca PFA am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil IuliaV1984 IuliaV1984 Buna ziua, Am tot citit si am am si eu o nelamurire referitor la acordarea indemnzatei de crestere a copilului. Eu pana in ianuarie 2014 am fost in somaj. ... (vezi toată discuția)
Data de revenire din concediu de crestere a copilului pana la 1 an galcsb galcsb Copilul meu s-a nascut pe 7 Mai 2013.Am ales CCC de 1 ani.Am 2 intrebari: 1.Pot sa stau pana la sfarsitul lunii Martie 2014 in CCC,urmand ca de la 1 Aprilie ... (vezi toată discuția)