avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de colaborare/prestari servicii cu un club ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de colaborare/prestari servicii cu un club sportiv

Buna ziua, avem un club sportiv si ma intereseaza cum pot angaja un colaborator in cazul in care acesta se ocupa de instruirea copiilor. Ii pot face contract de colaborare? Acest contract se mai inregistreaza undeva ?
Noi folosim autoturismul propriu pentru transportul copiilor la competitii si ca sa fim in regula ne-am gandit sa incheiem un contract de comodat intre proprietarul masinii (sotul meu care este instructorul) si club dar trebuie apoi autentificat la notar sau nu?
Daca sala pentru antrenamente este proprietatea noastra, ca sa facem punct de lucru pentru club (care are sediu in alta locatie) trebuie facut tot un contract de comodat (ca nu urmarim sa incasam vreo chirie) dar api mai tebuie sa inregistram undeva acest punct de lucru? Ma gadesc trebuie sa mergem la judecatorie pentru modificare de statut?
Multumim
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 21:13, 23 Septembrie 2013
1. contractul de prestari servicii/colaborare pentru activitatile ocazionale dintre o persoana si asociatie nu se inregistraza nicaieri. Se face in doua exemplare, pentru fiecare parte. Impozitul si contributiile sociale vor fi declarate si platite de catre asociatie pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care se fac platile catre prestator.
Daca e o "colaborare permanenta" faceti contract de munca cu norma intreaga sau redusa.
2. Contractul de comodat pentru folosirea masinii nu se inregistreaza nicaieri.
3. nu se inregistreaza nicaieri punctul de lucru asa cum se face la societatile comerciale. Mai ales ca a proprietatea asociatiei. Daca cumva e proprietatea unuia din membrii asociatiei, atunci faceti doar un contract de comodat pe perioada cat spatiul e folosit de asociatie.
Ref. la punctul de lucru, acesta trebuie inregistrat. Declararea acestuia este o masura de tip fiscal si priveste locul platii impozitelor aferente salariatilor dar si recunoasterea contabila a cheltuielilor ocazionate de acel spatiu (utilitati, chirie, etc)

Daca aveti sub 5 angajati depuneti declaratia privind sediile secundare [ link extern ] .

Daca la acel punct de lucru isi desfasoara activitatea 5 sau mai multi angajati se depune declaraita 060 [ link extern ]
Aceasta declaratie se depune la administratia financiara de la punctul de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce scrii pe chitanta?"taxa curs de..",taxa contributie,sau sponsorizare"? bulgaras10 bulgaras10 daca sportivii dintro asociatie,nu sunt membri,ce poti scrie pe chitanta atunci cand incasezi ca sa fie ok?\\"taxa curs de..\\",taxa contributie,sau ... (vezi toată discuția)
Documente punct de lucru tatianato tatianato Buna ziua !Va rog sa ma ajutati si pe mine sa fiu documentata in legatura cu documentele necesare unui punt de lucru bacanie ,din punt de vedere contabil si ... (vezi toată discuția)
Obligativitate infiintare punct de lucru morty morty Buna ziua, doresc sa achizitionez un imobil pe firma (teren si constructii), in prima faza voi folosi doar terenul ca loc de parcare pentru masinile firmei, ... (vezi toată discuția)