Buna ziua, doresc sa achizitionez un imobil pe firma (teren si constructii), in prima faza voi folosi doar terenul ca loc de parcare pentru masinile firmei, urmand ca in viitor sa fac investitii suplimentare in modernizarea cladirilor pentru a muta aici birourile. Este nevoie inca din prima faza sa infiintez punct de lucru la aceasta adresa, doar pentru a putea tine masinile pe aceasta proprietate?
In conformitate cu prevederile Codului de Procedura Fiscala, exista doua situatii legate de declararea si inregistrarea sediilor secundare (puncte de lucru):
1. Societatea isi desfasoara activitatea si in alta locatie decat cea a sediului social, fara a depasi un numar de cinci salariati angajati pe punctul de lucru. In acest caz punctul de lucru se declara la Registrul Comertului, iar ulterior in baza certificatului constatator si a contractului de utilizare a spatiului (inchiriere, comodat, depozitare, etc.) se depune la administratia financiara declaratia privind sediile secundare (OMFP 1329/2004).
2. Societatea depaseste un numar de 5 angajati pe punctul de lucru. In acest caz, in plus fata de actele mentionate mai sus, trebuie depusa la administratia financiara si declaratia 060 (OMFP 2296/2007) "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile secundare”. In acest mod, societatea va obtine un cod fiscal distinct pentru punctual de lucru. Impozitul pe salarii pentru angajatii din aceasta locatie se achita in baza acestui cod fiscal.
Deci, in situatia dumnevoastra nu este obligatorie declararea ca punct de lucru.
Punct de lucru
corinachivu
Cum se face declararea unui punct de lucru secundare, care are 5 salariati in cazul in care acesta este situat in alt judet decat cel in care se afla sediul ... (vezi toată discuția)