avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general punct de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

punct de lucru

Cum se face declararea unui punct de lucru secundare, care are 5 salariati in cazul in care acesta este situat in alt judet decat cel in care se afla sediul social?
Concret ANAF BV (in BV este situat punctul de lucru) imi cere sa depun la BV declaratia privind sediile secundare, fara obligatii de plata, inregistrata la Ploiesti (unde este sediul social), insotita de decl. 060, pt. luarea in evidenta a imp. pe salarii datorat la BV.
Eu sunt nelamurita daca trebuie sa declar punctul de lucru atat la Ploiesti cat si la Brasov.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:54, 23 Februarie 2010
Pentru sediile secundare care au peste 5 salariati angajati cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată, după caz, persoana juridică care înfiintează punctul de lucru, este obligată să depuna la administratia de care apartine sediul social, in cazul dvs. Ploiesti, declaratie tip pentru declararea punctelor de lucru, copie dupa actele de la Registrul Comertului, prin care ati infiintat punctul de lucru si declaratie cu numarul de angajati.
Trebuie sa solicitati atribuirea codului de indentificare fiscala pentru sediul secundar, dacă acesta nu se găseste în aceeasi localitate cu sediul societăti. În acest caz va fi completată declaraţia de înregistrare a sediilor secundare (cod 060) care va fi depusa la Administratia financiara din localitatea unde se afla punctul de lucru, in cazul dvs. Brasov.
Pentru sediile secundare cărora le-a fost atribuit cod de identificare fiscală, agentii economici vor depune lunar la administratia finantelor publice de care apartine sediul secundar Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul consolidat al statului (cod 100) pentru impozitul pe veniturile din salarii, care se va achita la trezoreria unităţii fiscale respective, in cazul dvs. Brasov.
Declararea şi plata contribuţiilor sociale obligatorii aferente personalului angajat la punctele de lucru se face de către societatea mamă la administratia finantelor publice unde aceasta isi are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare punct de lucru corinachivu corinachivu Va rog mult sa ma ajutati, cu textul de lege, potrivit caruia punctul de lucru cu minim 5 salariati, aflat in alt judet decat sediu social al firmei, trebuie ... (vezi toată discuția)
Urgent !!! o societate poate avea 2 coduri fiscale???????? flori2 flori2 Buna ziua!Am o SC cu sediul social in Iasi si CF aferent Am primit o adresa de la MFP Administratia fiscalaRaducaneni o adresa prin care ma informa ca am ... (vezi toată discuția)
Puncte de lucru expertsdata expertsdata am o problema si am nevoie de ajutor am o societate cu trei puncte de lucru; de la 01.08 punctele de lucru au cod fiscal individual cum continui ... (vezi toată discuția)