avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale puncte de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

puncte de lucru

am o problema si am nevoie de ajutor
am o societate cu trei puncte de lucru; de la 01.08 punctele de lucru au cod fiscal individual cum continui evidentele;
merg in continuare pe analitice si fac numai declaratiile 100 si 102 separat sau fac trei balante si le consolidez pe codul fiscal al societatii mama unde fac si dec 300.
am primit atitea sugestii ca sunt disperata stie cineva un temei legal?
Cel mai recent răspuns: expertsdata , utilizator 21:04, 14 Septembrie 2008
Se tine o singura contabilitate la sediu central, in balanta se creaza analitice separate pentru sediu si pentru punctele de lucru.

Pentru sediile secundare cărora le-a fost atribuit cod de identificare fiscală, agenţii economici vor depune lunar la administraţia finanţelor publice de care aparţine sediul secundar Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul consolidat al statului (cod 100) pentru impozitul pe veniturile din salarii, care se va achita la trezoreria unităţii fiscale respective.
Declararea şi plata contribuţiilor sociale obligatorii aferente personalului angajat la punctele de lucru se face de către societatea mamă la administraţia finanţelor publice unde aceasta îşi are sediul.
Atribuirea codului de identificare fiscală pentru punctele de lucru cu mai mult de 5 salariaţi cu sediul în aceeaşi localitate se face numai pentru un punct de lucru desemnat în cazul când există mai multe puncte de lucru deschise în localitatea respectivă, pentru restul punctelor de lucru obligaţiile declarative vor fi îndeplinite de punctul de lucru desemnat de conducerea persoanei juridice.

Declaratia privind sediile secundare, formular aprobat prin Ordinul MF se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al contribuabilului care le infiinteaza, insotita de copii dupa dovada inregistrarii la ORC, dupa hotararea adunarii generale de infiintare a punctului de lucru, dovada de spatiu si codul unic de inregistrare. In cazul in care punctul de lucru infiintat este in alt judet fata de sediul social al societatii si la punctul de lucru respectiv numarul angajatiilor este mai mare sau egal cu cinci, declararea punctului de lucru se face prin completarea formularului 060 „Declaratie de inregistrare fiscala/declaratie de mentiuni pentru sediile secundare“. Pentru punctul de lucru respectiv se obtine un cod unic de inregistrare fiscala pe care se va declara si vira impozitul pe veniturile din salarii pentru salariatii inregistrati pe acel punct de lucru.
multumesc foarte mult.
un act normativ care reglementeaza toate acestea puteti sa imi spuneti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru corinachivu corinachivu Cum se face declararea unui punct de lucru secundare, care are 5 salariati in cazul in care acesta este situat in alt judet decat cel in care se afla sediul ... (vezi toată discuția)
Urgent !!! o societate poate avea 2 coduri fiscale???????? flori2 flori2 Buna ziua!Am o SC cu sediul social in Iasi si CF aferent Am primit o adresa de la MFP Administratia fiscalaRaducaneni o adresa prin care ma informa ca am ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru mihaelatanasactb mihaelatanasactb Buna seara, vreau sa-mi deschid un punct de lucru in alta localitate si in alt judet fata de sediu social.unde se depune actele,la registrul comertului unde ... (vezi toată discuția)