avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general urgent !!! O societate poate avea 2 coduri ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

urgent !!! O societate poate avea 2 coduri fiscale????????

Buna ziua!Am o SC cu sediul social in Iasi si CF aferent

Am primit o adresa de la MFP Administratia fiscalaRaducaneni o adresa prin care ma informa ca am obligatia DE A DECLARA SEDIUL SECUNDAR AL SOCIETATII CONFORM ART. 32 ALIN 7 DIN LEGEA 273/2006.

Mentionez ca in localitatea Raducaneni am punct de lucru declarat un magazin. Am intrebat pe cei de la Finante Raducaneni si mi-au spus ca trebuie sa -mi deschid un nou CF pentru punctul de lucru deoarece am mai muti de 5 salariati , conform art. mentionat mai sus, si sa virez la ei impozitul pe salrii.

Din 1999 si pana acum am virat la Trezoreria municipiului iasi toate impozitele si taxele fiind cu plata la zi.

Ce trebuie sa fac??? Sunt nedumerita de ce punctul meu de lucru declarat la camera de Comert Iasi este considerat ca o alta entitate ?

Astep raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: flori2 , utilizator 12:49, 9 Decembrie 2009
In cazul sediilor secundare apartinand platitorilor de impozite pentru care, potrivit art.28 alin.(7) din Ordonanta de urgenta Guvernului nr.45/2003 privind finantele publice locale, este reglementata obligatia inregistrarii fiscale a acestora ca platitori de impozit pe veniturile din salarii, inregistrarea se realizeaza potrivit regulilor generale pentru inregistrarea fiscala prevazute in Titlul IV - Inregistrarea fiscala si evidenta contabila si fiscala din Codul de procedura fiscala.

Ca urmare, contribuabilii care, potrivit legii, au obligatii de plata la sedii secundare, vor inregistra sediile secundare la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla situate acestea, prin completarea si depunerea declaratiei de inregistrare fiscala sau de mentiuni, dupa caz, in care vor bifa casuta corespunzatoare calitatii de sediu secundar. Declaratia va fi insotita de o copie de pe certificatul de inregistrare fiscala a contribuabilului de care apartine sediul secundar si de pe dovada detinerii cu titlu legal al spatiului.
Menţionăm că pentru sediile secundare care au peste 5 salariaţi angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată, după caz, persoana juridică care înfiinţează punctul de lucru este obligată să solicite atribuirea codului de indentificare fiscală pentru sediul secundar dacă acesta nu se găseşte în aceeaşi localitate cu sediul societăţi. În acest caz va fi completată declaraţia de înregistrare a sediilor secundare (cod 060) pusă la dispoziţie gratuit de unităţile fiscale.
Pentru sediile secundare cărora le-a fost atribuit cod de identificare fiscală, agenţii economici vor depune lunar la administraţia finanţelor publice de care aparţine sediul secundar Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul consolidat al statului (cod 100) pentru impozitul pe veniturile din salarii, care se va achita la trezoreria unităţii fiscale respective.
Declararea şi plata contribuţiilor sociale obligatorii aferente personalului angajat la punctele de lucru se face de către societatea mamă la administraţia finanţelor publice unde aceasta îşi are sediul.
Atribuirea codului de identificare fiscală pentru punctele de lucru cu mai mult de 5 salariaţi cu sediul în aceeaşi localitate se face numai pentru un punct de lucru desemnat în cazul când există mai multe puncte de lucru deschise în localitatea respectivă, pentru restul punctelor de lucru obligaţiile declarative vor fi îndeplinite de punctul de lucru desemnat de conducerea persoanei juridice.

Va multumesc pentru raspuns dar eu tot nu am inteles. NU AM NICI UN SEDIU SECUNDAR DECLARAT NICIUNDE SAU SE CONSIDERA PUNCTUL DE LUCRU SEDIIUL SECUNDAR?

Firma are sediul social in Iasi si punct de lucru in Raducaneni.

Intrebare? DE CE TREBUIE SA -MI DESCHID ALT CF.?
EU PLATESC TOATE DARILE SI DECLARATIILE 100,102 SI 300 LA TREZORERIA IASI
OK AM CITI MAI BINE SI AM INTELES . VA MULTUMESC PT. RASPUNS :vishenka:
:offtopic:
@flori2
regulamentul forumului interzice postarea textelor scrise cu litere mari
multumesc
scuze!!!:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru corinachivu corinachivu Cum se face declararea unui punct de lucru secundare, care are 5 salariati in cazul in care acesta este situat in alt judet decat cel in care se afla sediul ... (vezi toată discuția)
Puncte de lucru expertsdata expertsdata am o problema si am nevoie de ajutor am o societate cu trei puncte de lucru; de la 01.08 punctele de lucru au cod fiscal individual cum continui ... (vezi toată discuția)
D112 pt.punct de lucru cu cod fiscal gabitza1980 gabitza1980 cum completez declaratia 112 daca am punct de lucru cu cod fiscal- am 5 salariati la punctul de lucru? (vezi toată discuția)