avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua, doresc cateva informatii cu privire la indemnizatia pentru crestere copil.Mentionez ca intentionez sa stau acasa un an, prin urmare ar trebui sa primesc 85 % din media salariilor nete pe ultimele 12 luni. Situatia mea este urmatoarea: anual primesc un bonus substantial (ce se adauga la salariu) in bani care se impoziteaza conform legii. In luna in care am primit bonusul se ia in calcul salariul net sau valoarea venitului net din luna respectiva? O alta intrebare ar fi daca se considera ca parte din venitul net valoarea tichetelor de masa care sunt, de asememenea, impozabile si apar pe statul de plata ca facand parte din venitul net.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 23 Septembrie 2013
1. Indiferent ca ati optat pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani indemnizatia pentru CCC se calculeaza la fel, 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. Diferenta este:
- daca ati optat pentur CCC pana la 1 an indemnizatia este intre 600 - 3.400 lei;
- daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani indemnizatia este intre 600 - 1.200 lei.

3. - Veniturile luate in calcul sunt toate veniturile profesionale (din prestarea unei activitati) impozabile.
- In aceste venituri intra veniturile din salarii, din bonusuri si din tichetele de masa.
- Venitul net luat in calcul este: din venitul brut inregistrat lunar in statul de plata se scad impozitul pe venit si contributiile pentru pensie, sanatate si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie Verita Verita Buna ziua, imi spuneti va rog la calculul pentru indemnizatie se iau in calcul si bonurile de masa? Salarile adunate fara bonuri de masa pe ultimele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului maggia87 maggia87 Buna ziua! M-ar interesa si pe mine modul de calcul al indemnizatiei CCC, cum se calculeaza cei 85%. Eu am salariul minim pe economie pe cartea de munca, dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)