Buna ziua,
Adunarea Generala a Asociatiei a hotarat intreruperea furnizarii cu apa rece si apa calda pentru un proprietar care nu a mai platit intrtinerea de un an.Are 3 copii,sustine ca nu are venit decat alocatia copiilor,in realitate lucreaza la negru pe bani frumosi.Suntem in instanta pe ordonanta de urgenta.Intrebarea este daca este corect si legal sa-i taiem apa. UAP ,initial au spus ca ne trebuie aprobarea adunarii generale,acum spun ca este ilegal.
In mod normal nu este nevoie de aprobarea AG. Daca com. executiv decide sa-i intrerupeti utilitatile, este indeajuns. Daca ati hotarat deja in AG, este supersuficient, insa trebuie sa-l notificati in scris, macar asa sa dati dovada de intelegere.
Din nefericire, asemenea oameni „necajiti” sunt peste tot si au impresia ca „cineva” trebuie sa le asigure conditii decente de trai (apa rece/calda/canalizare, caldura, servicii, etc.), doar pentru ca sunt asa cum ati spus. Daca noi am fi mai bogati, da, dar de unde tata? Suntem la fel de amarati, insa ne „dozam” altfel eforturile sau cum se zice, avem alte prioritati... Nu asta am vrut? sau am inteles eu gresit?
Lasati ce spune UAP, bat si ei campii, ca oameni sunt, adica ce v-ar trebui, sa aveti aprobarea natiunilor unite? Sa-i achite ei datoriile si este in regula!
L-am actionat in instanta in baza art.1015 si urmatoarele din NCPC .Dosarul este depus in data de 6.07.2013,dar merge foarte incet.
@Adam Grecu
Da ,il vom notifica ,a fost prezent si la Adunarea Generala,a semnat si procesul verbal. La Adunarea Generala am invitat si un reprezentat din cadrul sectiei de politie de la proximitate si am procedat bine deoarece consumase bauturi alcoolice,cand bea este foarte violent,prezenta politistului l-a deranjat foarte mult.
Nu stiu cine va consiliaza pe dvs. in legatura cu actionarea in instanta a unor proprietari care nu-si achita obligatiile de plata...
Daca tot vorbim de asociatii de proprietari, avem la indemana prev. Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea as. prop. - cu referire la art. 50, alin (1): Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
Am rugamintea sa lecturati in totaitate si prev. art. 48, 49 si 51. Aici pe forum, observati ca sunteti ajutat, asa ca nu va sfiiti sa mai intrebati.