avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme pt primirea indemnizatiei de insotitor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme pt primirea indemnizatiei de insotitor persoana cu handicap

Buna ziua.
Povestea e urmatoarea: Tata a facut atac cerebral in luna iulie 2013. Dupa 2 saptamini de coma, revenirea a constat in faptul ca e treaz din cind in cind. Este paralizat, nu vorbeste, maninca intubat, etc.
Mama a umblat pe la diverse institutii sa obtina indemnizatia de ingrijitor care i se cuvine, legal, in aceast sens (ambii parinti sunt pensionati cu limita de virsta).
La institutia care se ocupa cu aceste indemnizatii i se cere procura notariala prin care ea sa poata ridica lunar indemnizatia.
Notara a intrebat-o pe mama daca tata este deplasabil. Dupa ce starea lui i-a fost povestita, aceasta i-a dat raspuns mamei ca daca tata nu poate sa confirme prin cuvinte ca e de acord ca mama sa ridice banii nu are ce sa-i faca si sa mearga in instanta.
Va rog sa imi spuneti ce poate face instanta? Sa ii puna vorbe in gura tatalui meu?
Sa verifice ca el nu poate vorbi? ca e ingrijit corespunzator? Astea le-au verificat cei de la asistenta sociala.

Va rog sa im i dati o solutie pentru acest caz.

Alte discuții în legătură

Sotul a facut avc si este paralizat pe partea dreapta ,centru ... bulzanv bulzanv sotul a facut AVC si este paralizat pe partea dreapta ,centru de vorbire paralizat ,jumatate din creier , saptamina viitoare il externeaza,este ... (vezi toată discuția)
Parinti divortati copil minor probleme drept vizita eugen82 eugen82 am o cunostinta pe care doresc sa o ajut motiv pt. care va solicit sfaturi competente: este o doamna care a divortat si care are un copil in virsta de aproape ... (vezi toată discuția)
Pensie persoana paralizata - atac cerebral ionutmarius ionutmarius Buna ziua, Bunica ( 87 ani)a facut un atac cerebral si a paralizat complet (este la pat, nu mai vorbeste). Avem toate actele medicale care sa ateste ... (vezi toată discuția)