avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie persoana paralizata - atac cerebral
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie persoana paralizata - atac cerebral

Buna ziua,

Bunica ( 87 ani)a facut un atac cerebral si a paralizat complet (este la pat, nu mai vorbeste).

Avem toate actele medicale care sa ateste acest lucru.....de la primul atac cerebral de acum cateva luni si de la al doilea (cand a fost externata acum 3 saptamani).

Problema este ca la ultima externare am dus-o sa la parintii mei acasa. Ei au grija de ea, o ingrijesc. Apartemanetul ei este liber.

Cum putem face o procura sa ii poata lua mama (nora) sau tata (fiul) pensia.
Azi postasul nu a vrut sa le-o dea fara procura.
Sa ii schimbam adresa din cate este foarte dificil. Nu poate fi deplasata.

Cum putem face procura? Ea nu poate sa semneze nimic....ea nu mai e constienta de nimic.....ea nu mai stie cand ii e foame sau sete.....

Va multumesc.

Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
ionutmarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 14:56, 22 August 2012
va adresati de urgenta instantei de judecata pt a fi numit un curator sau directiei de asistenta sociala din primarie. oricum lucrurile vor fi de durata daca nu ati gasit intelegere la postas. sau daca aveti norocul ca bunica sa aiba vreun cont deschis la vreo banca...cereti sa-i fie virata pensia acolo.
mai intai mergeti cu tomografia si celelalte iesiri din spital la primaria unde locuieste bunica si faceti un dosar de handicap dupa obtinerea certificatului mergeti cu el la judecatorie si primiti actul care va indreptateste sa actionati in locul bunicii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela bolnav nedeplasabil cyan cyan ma aflu in situatia urmatoare: mama mea a facut recent un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas partial paralizata, nu se poate deplasa, este ... (vezi toată discuția)
pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata George Staicu George Staicu Pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata la pat, in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde casa dacă soțul și fiul meu, coproprietari, sunt amândoi grav bolnavi (alzheimer în formă severă și paralizie în urma unui accident vascular cerebral)? Aura M Aura M Eu si sotul meu locuim in Romania de 14 ani.El are permis de sedere temporara pentru intregirea familiei.Amandoi suntem proprietari pe un apartament la casa ... (vezi toată discuția)