avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata

Pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata la pat, in urma unui accident vascular cerebral vascular din 2010 (paralizia i-a afectat mana dreapta si piciorul drept; deasemenea a ramas cu afazie - nu poate vorbi inteligibil ). Anul acesta i-am obtinut certificatul de handicapat grav, care arata ca necesita asistenta permanenta.

Cartea mea de identitate a expirat pe 24 mai 2015. Ducandu-ma la sectia de politie de care apartin pentru a-mi preschimba cartea de identitate cei de-acolo mi-au zis ca le trebuie semnatura mamei mele, pe o procura autentificata de un notar, ca este de acord ca eu sa locuiesc in apartamentul detinut de ea in proprietate personala. Este pt prima data in zeci de ani (!!!) cand la preschimbarea buletinului de identitate mi se cere un asemenea consimtamant.

Cei de la sectia de politie au insistat sa le aduc respectiva procura notariala (!?) desi le-am prezentat o adeverinta din partea asociatiei de locatari care arata ca locuiesc la domiciliul respectiv si, totodata, le-am explicat ca mama mea este paralizata si nu-si poate folosi mana dreapta (le-am aratat biletul de externare din spital si certificatul de handicapat) si ca locuiesc impreuna cu mama mea de zeci de ani la respectiv adresa (lucru pe care, banuiesc, il puteau verifica pe calculator angajatii de la respectivul birou de evidenta a populatiei), . In schimb mi s-a spus ca imi poate fi eliberata o carte de identitate provizorie (!?) valabila un an de zile.

Am fost la doi notari si, asa cum era de asteptat, mi s-a spus ca nu pot autentifica o asemenea procura avand in vedere ca mama mea nu poate scrie.

Nu stiu daca ajuta dar precizez ca mama a cumparat apartamentul in care locuim cu imprumuturi de la CEC (credit de avans + credit pe termen lung), iar rambursarea acestora a fost facuta 100% de mine, in calitate de garant platitor, ceea ce ar putea constitui inca o dovada ca...sunt...fiul mamei mele (!) si ca locuiesc impreuna cu ea, la respectiva adresa, de zeci si zeci de ani.

Astept cu incredere un sfat pe baza caruia sa pot depasi obstacolele birocratice de la biroul de evidenta a populatiei si sa pot obtine o carte de identitate normala , valabila pe 10 ani.

Va multumesc!






Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
George Staicu , Consultant credite si finantari
Cel mai recent răspuns: George Staicu , Consultant credite si finantari 11:27, 6 Iunie 2015
Dintotdeauna s-au cerut actele de proprietate prezentate în original și semnătura proprie/ consimțământul proprietarilor imobilului (când erau mai mulți proprietari, trebuia să-și dea acordul toți).
Înțeleg că mama dvs. nu vorbește și nu poate scrie cu mâna dreaptă, dar cu mâna stângă poate să scrie?
Ați adus un notar acasă?
Nu poate scrie nici cu mana stanga, desi o poate folosi atunci cand mananca. Am scris in postare ca cei doi notari la care am fost mi-au spus ca nu pot autentifica procura avand in vedere ca mama nu o poate scrie.Din acest motiv au spus ca nu are rost sa se deplaseze acasa la noi. Procura trebuie scrisa si apoi semnata. Mama fiind paralizata nu poate semna, daramite sa scrie textul acesteia.
Sper sa pot primi un raspuns util la problema mea descrisa in postarea de mai sus ("Subiect: Pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata").
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de inchiriere apartament parinti psandu2 psandu2 Buna ziua, Va retin atentia cu o situatie cu cara ma confrunt. Tatal meu a decedat acum cateva luni iar mama, in urma unui accident vascular cerebral, este ... (vezi toată discuția)
Mostenitor direct deposedat prin contract v/c cu uzufruct viager Regius Regius Buna ziua, Solicit o opinie in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat recent. In ultimii noua ani a zacut paralizat, in urma unui accident vascular ... (vezi toată discuția)
Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva? bodo gabriella bodo gabriella am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc ... (vezi toată discuția)