avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva?

am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc sa ma interesez daca de la primarie sau altundeva pot primi ceva sa devin asistent personal sa primesc pensie de insotitor sau orice altceva asemanator??Sa-mi ziceti si ce acte si unde sa duca??I s-a spus ca nu are drept la nimic sa traiasca doar din pensia batranei si din salariul sotului.Daca este luata ca asistent personal ii merge cumva vechimea din cartea de munca??
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 19:13, 21 Martie 2012
ca sa poata beneficia de asistent personal sau de insotitor, trebuie sa fie incadrata in grad de handicap grav.
incadrarea in grad de handicap este data de comisia de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului judeteana in urma evaluarii efectuate de Serviciul de evaluare complexa din cadrul aceleiasi Directii.
dosarul poate fi depus la sediul Directiei sau la Primaria de domiciliu si trebuie sa contina:
cerere tip, copie act de identitate, copie talon de pensie, copie decizie de pensionare, acte medicale, iesiri din spital, stare prezenta de la medicul specialist si scrisoare medicala (care este tipizat-o luati de la Primarie) completata de medicul de familie.
am revenit cu mai multe detalii referitor la intrebarea pentru verisoara mea
sunt acte doveditoare ca a avut accident vascular cereblral in urma caruia a facut o pareza totala pe partea dreapta si semipareza pe partea stanga. Are sanse sa inceapa sa faca dosarul pt primarie sau sa mearga prima data la Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului judetean. Daca soacra ei nu este transportabila ca este la pat exista vreo sansa sa se faca ancheta la domiciliu??
Ce trebuie facut in acest sens??



cel mai bine ar fi sa mearga verisoara dumneavoastra la Serviciul de Evaluare Complexa din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului judeteana, cu actele medicale si sa intrebe medicul din cadrul serviciului sau sa intre in audienta la Presedintele Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap.
din cate stiu, atacul vascular cerebral nu prea se mai incadreaza in grad de handicap chiar daca persoana este paralizata. sa mearga totusi, poate are noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insotitor persoana cu handicap george0908 george0908 Am un unchi in virsta de 86 ani care din luna februarie 2011 a avut un atac cerebral in urma caruia nu mai vede este foarte bolnav,aproape imobilizat la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap alyofficiall10 alyofficiall10 bunicul meu a facut un accident vascular unde a fost internat la spitalul clinic fundeni la neurologie la iesirea din spital pe langa alte diagnostice diabet ... (vezi toată discuția)
Ajutor batran paralizat ro_red_rosu ro_red_rosu Socrul a ramas cu sechele severe in urma AVC hemoragic, a paralizat pe partea dreapta, nu vorbeste, nu poate inghiti. Are o pensie de 734 ron, in acest caz se ... (vezi toată discuția)