avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de handicap

bunicul meu a facut un accident vascular unde a fost internat la spitalul clinic fundeni la neurologie la iesirea din spital pe langa alte diagnostice diabet etc etc i-a dat un certifticat de de dementa vasculara vreau sa stiu are dreptu la pensie de handicap? e in varsta de 76 ani pensionat poate beneficia de pensie de handicap? si unde trebuie sa merg?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:04, 15 Mai 2013
* Trebuie sa mearga la Serviciul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap, în cadrul direcţiilor generale de asistenţă socială.
* In cazul in care este netransportabil, trebuie luata o Adeverinta de la medicul de familie din care sa reiasa acest lucru
* Se depune un dosar cu actele solicitate iar comisia stabileste daca se incadreaza in vreun grad de handicap.
* Incadrarea in grad de handicap presupune dreptul la o Indemnizatie lunara care poate fi cumulata cu pensia actuala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva? bodo gabriella bodo gabriella am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc ... (vezi toată discuția)
Actele pentru punerea sub interdictie a unei persoane cu avc ANGEL978 ANGEL978 Buna dimineata! In urma cu 2 ani si jumatate bunica mea,de 76 ani, a suferit un accident vascular in urma caruia a ramas paralizata(nu merge,nu ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap auracata auracata buna seara.matusa mea a fost operata la san.are diagnosticul de neoplasm mamar drept operat , polichimiotratat,radiotratat, in curs de hormonoterapie.se poate ... (vezi toată discuția)