avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

buna seara.matusa mea a fost operata la san.are diagnosticul de neoplasm mamar drept operat , polichimiotratat,radiotratat, in curs de hormonoterapie.se poate incadra in vreun grad de handicap?multumesc
Cel mai recent răspuns: mieluu , utilizator 15:21, 14 August 2011
Nu stiu ce statut are matusa dvs. adica este salariata?A benerficiat de concediul medical maxim admis pentru acest diagnostic?
Oricum,singurura care hotaraste incadrarea sau nu intr-un grad de handicap este doar o comisie de expertizare a capacitatii de munca ,care functioneaza pe langa Casa de Pensii.
Cel mai bine este ca matusa dumneavoastra sa fie evaluata de Serviciul de Evaluare Complexa a Persoanelor cu Handicap, dosarul dansei urmand sa fie analizat de Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. Trebuie sa mearga la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul sau sectorul unde are domiciliul si sa depuna actele medicale care atesta diagnosticul, scrisoare medicala de la medicul de familie (este tipizata), copie CI/BI, cerere tip, daca este pensionara - decizia de pensionare (invaliditate sau limita de varsta), daca este angajata - adeverinta de la angajator. Acestea sunt actele cele mai importante. Este posibil sa ii mai ceara si altele dar va afla cand va merge acolo. In ceea ce priveste diagnosticul, este mai complicat. Conform Criteriilor de incadrare in grad de handicap, se incadreaza persoanele care au metastaze sau alte complicatii dar poate sa incerce.
Comisia de expertizare a capacitatii de munca din cadrul Casei de Pensii stabileste gradul de invaliditate (care este altceva decat handicapul) si capacitatea de munca. Ar trebui sa mearga si acolo pentru ca o perioada nu va mai putea sa lucreze.
Succes
din pacate poate primi ,la o adica,doar gr.mediu de handicap.
sa vada la fata locului ce se intimpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la program de 8h cu renuntare la pensia de invaiditate- urgent flori19742003 flori19742003 Buna ziua, Am fost incadrata cu pensie de invaliditate de grad III in urma diagnosticului de neoplasm mamar stang. De asemenea am certificat de handicap cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila GeorgetaGeta GeorgetaGeta Sunt pensionata pe caz de boala cu diagnostic neo mamar,st.3 operat cu mastectomie totala si m-ar interesa daca as putea beneficia de pensie de boala fara ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Mathushalem Mathushalem Va rog sa ma lamuriti, in masura in care acest subiect va este cunoscut, daca o persoana de 26 de ani care sufera de cancer al sanului, operat prima oara in ... (vezi toată discuția)