avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REINTOARCERE LA PROGRAM DE 8H CU RENUNTARE LA PENSIA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REINTOARCERE LA PROGRAM DE 8H CU RENUNTARE LA PENSIA DE INVAIDITATE- URGENT

Buna ziua,
Am fost incadrata cu pensie de invaliditate de grad III in urma diagnosticului de neoplasm mamar stang. De asemenea am certificat de handicap cu grad accentuat.
Intrebarea mea este urmatoarea: pot renunta la pensia de invaliditate sa ma reintorc la un program de 8h in conditiile in care ramane in continuare certificatul de handicap cu incadrarea accentuat?
Angajatoru imi spune ca nu am dreptul sa lucrez 8h datorita certificatului de handicap.

Multumesc frumos
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
flori19742003, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 27 Septembrie 2019
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.
Ultima modificare: Vineri, 27 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare dupa pensie de invaliditate valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, O persoana care a avut pensie de invaliditate grad accentuat se poate angaja dupa trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Daca o doamna solicita angajare dar are certificat de handicap - accentuat, cod handicap 3 - este surdomuta, dar si pensie de invaliditate, are ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar.... adi02ro adi02ro buna ziua! in feb 2016 am angajat o persoana, care a prezentat la angajare \" Decizia medicala asupra capacitatii de munca\" (eliberata de Casa Nationala de ... (vezi toată discuția)