avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare dupa pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare dupa pensie de invaliditate

Buna ziua, O persoana care a avut pensie de invaliditate grad accentuat se poate angaja dupa trecerea de la pensia de invaliditate la pensia de limita de varsta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 14 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.


Trebuie vazut certificatul de incadrare in grad de handicap.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Depinde ce verdict vă dă medicina muncii. Apt sau inapt de muncă.
A avut pensie de boala , a implinit 65 de ani si a primit decizia de pensionare limita de varsta. In acest caz persoana poate fi angajata? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi angajata, dar trebuie vazut si certificatul de încadrare în grad de handicap
Buna ziua!Ce ati vrut sa spuneti prin "Trebuie vazut certificatul de incadrare in grad de handicap"? Unele persoane cu certificatul de incadrare in grad de handicap accentuat nu se pot incadra in munca? Multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la program de 8h cu renuntare la pensia de invaiditate- urgent flori19742003 flori19742003 Buna ziua, Am fost incadrata cu pensie de invaliditate de grad III in urma diagnosticului de neoplasm mamar stang. De asemenea am certificat de handicap cu ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana cu handicap Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Daca o doamna solicita angajare dar are certificat de handicap - accentuat, cod handicap 3 - este surdomuta, dar si pensie de invaliditate, are ... (vezi toată discuția)
Mă pot angaja? Gabrielaenacachi@gmail.com Gabrielaenacachi@gmail.com Bună ziua am grad handicap accentuat la nevăzători si doresc să știu dacă ma pot angaja pt că nu îmi ajunge venitul pe lună și dacă mi se taie ... (vezi toată discuția)