avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actele pentru punerea sub interdictie a unei persoane ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actele pentru punerea sub interdictie a unei persoane cu AVC

Buna dimineata!
In urma cu 2 ani si jumatate bunica mea,de 76 ani, a suferit un accident vascular in urma caruia a ramas paralizata(nu merge,nu vorbeste).
Acum un an jumatate mama ei a decedat. Fratii ei vor sa faca succesiunea. Neputand fi transportabila,nevorbind m-am gandit sa merg la autoritatea tutelara (ieri 10.08.2010) sa cer numirea unui curator care sa o reprezinte. De aici m-au trimis la judecatorie pt punerea sub interdictie. Credeti ca actele pe care le am (iesiri din spital,tomografe,certificat de handicap sunt suficiente?
Pe iesirile din spital sunt urmatoare le diagnostice:
-diagnostice secundare : hipercolesterolemie esentiala,hipertensiune esentiala(primara)cardiomiopatie ischemica,fibrilatie atriala si flutter,insuficienta cardiaca ,nespecificata,ateroscleroza cerebrala,
- diagnostic principal : alte hemoragii intracerebrale -hematom intracerebral de emisfer stg 3.5cm
La examenul neurologic :hemiplagie dreaptasindrom piramidal drept, pareza faciala dreapta tip central, dizartrie,afazie ,,tulburari de memorie,de vorbire,ameteli,cefalee,,dementa mixtaincontinenta sfincteriana,,etc.
Certificatul ei de handicap are gradul 1 accentuat fara insotitor.,nerevizuibil. Am facut contestatie la Bucuresti,dar am primit acelasi raspuns.Primeste o pensie de 166.00lei si un buget complementar de 68.00 lei.
V-as ruga sa-mi spuneti cum sa procedez.
Va multumesc din tot sufletul si-mi cer mi de scuze .
Cel mai recent răspuns: ANGEL978 , utilizator 10:20, 11 August 2010
Pentru judecatorie va trebuie un certificat eliberat de o comisie medicala care se intruneste lunar (dupa cate-mi amintesc) la Institutul Medico-Legal.
Mergeti acolo si interesati-va daca mai este valabila procedura si poate sa va faceti si o programare.
Buna dimineata!
Iti multumesc mult pentru informatie. O sa merg sa ma interesez. Astazi vroiam sa merg pana la judecatorie, dar cum sunt in vacanta, inca ,nu cred ca ma vor baga in seama.
O zi buna iti doresc.
Actele pe care le aveti sunt suficiente.Formulati actiune pe rolul instantei, atasati actele pe care le aveti precum si acte de stare civila ale persoanei a carei interdictie se solicita si in cadrul procedurii se va efectua o expertiza medico-legala psihiatrica care va stabili lipsa de dicernamant a persoanei respective.
Procedura punerii sub interdictie este una de durata deoarece dupa introducerea actiunii la judecatoria in a carei raza isi are persoana respectiva domiciliul , dosarul va fi inaintat la parchetul de pe langa acea judecatorie si trimis ulterior la politie pentru efectuare cercetarilor ce se impun in astfel de cazuri si abia la finalizarea acestora procurorul va retrimite dosarul in instanta impreuna cu propunerea sa pentru solutionare.
Totodata in cadrul acestei proceduri va fi numit si un tutore care sa apere interesele persoanei respective.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Contactati avocat pentru redactarea actiunii si consiliere juridica .
Actiunile se primesc si in aceasta perioada.

Buna ziua!
Va multumesc din tot sufletul pentru informatii.Mi-at fost de mare ajutor.

As vrea sa va rog sa-mi mai dati niste sfaturi, bineinteles, daca doriti ,fiindca nu vreau sa profit de bunatatea d-voastra.
Tatal meu mai are un frate pe care nu-l intereseaza de bunica, bunica locuind la noi de cand a avut accidentul vascular.
Pentru ca am avut cateva probleme cu mama,a facut hernie de disc, l-am sunat sa vina sa o ia si el o luna.
Raspunsul a fost acesta: nu am nici o obligatie sa am grija de ea.
In schimb ,acum cateva zile a sunat ca se duce la tara sa ia jumatate din recolta care s-a facut pe pamantul de la asociatie.In acestia ani el a luat jumate -jumate cu tata aceste recolte, dar nu a ingrijit de mama lui nici macar 5 minute.
Luand in seama aceste considerente credeti ca exista vreo posibilitate ca el sa fie obligat sa aiba grija de ea , sau sa nu mai aiba dreptul la nimic nici dupa moartea ei?

Va multumesc inca o data pentru tot ce faceti pentru noi si imi cer mii de scuze daca am abuzat de timpul si amabilitatea d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta incadrarea in grupa de handicap accentuat a unei persoane paralizate? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In urma cu 4 ani si 4luni bunica mea,de 78 ani (impliniti pe 08.07.2012), a suferit un accident vascular cerebral in urma ... (vezi toată discuția)
Anulare act notarial ContSters137533 ContSters137533 Buna ziua. In anul 2003 ( aproximativ ) bunicul meu a avut primul accident vascular cerebral ( acesta s-a repetat, iar la al 4-lea a decedat). Inainte de ... (vezi toată discuția)
Procedura instituire tutela ceruta de copil pentru parintele bolnav de alzheimer DanyD DanyD Imi puteti spune va rog frumos care este procedura de instituire a tutelei ceruta de copil pentru unul din parinti bolnav de alzheimer, dupa Noul Cod ... (vezi toată discuția)