avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act notarial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act notarial

Buna ziua. In anul 2003 ( aproximativ ) bunicul meu a avut primul accident vascular cerebral ( acesta s-a repetat, iar la al 4-lea a decedat). Inainte de utlimul accident matusa mea, fata bunicului ( sora mamei mele- care si ea a decedat ) l-a dus pe bunicul meu la notar si a intocmit un act notarial de vanzare-cumparare pe o proprietate, aceasta cumparand partea bunicului.Notarul a mentionat in acel act ca bunicul prezenta deficiente in auz, vorbit si vedere, dar cu toate acestea a semnat acel act. Bunicul avea 74 de ani.. Dupa aproximativ 2 saptamani de la semnarea actului, bunicul a decedat. Am introdus actiune in insanta pentru anularea acelui act ( bunicul a decedat in noiembrie 2008, actul s-a semnat la jumatatea lunii actombrie 2008, actiunea in instanta a fost introdusa in ianuarie 2009 ). In anul 2006 in documentele sale medicale, se mentiona faptul ca avea discernamant diminuat... Diagnosticul bunicului, inca din 2006 era : ateroscleroza cerebrala avansata, atac ischemic cerebral.. Instanta a cerut expertiza medico-legala pe baza dosarului pacientului-bunicului, iar raspunsul trimis de medicina legala nu a fost deloc elocvent, acestia nu au spus nici ca avea, nici ca nu avea discernamant.... Intrebare : are cineva cunostinta de cauza despre procese asemanatoare ? Credeti ca am vreo sansa sa castig acest proces? Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:16, 25 Martie 2010
Consider ca trebuie sa va prezentati cu documentele la un avocat care , raportat la situatia existenta , sa va indrume , acesta in caz ca nu aveti angajat in cauza . In principiu , atata timp cat nu a existat o interdictie judecatoreasca , iar notarul a respectat legislatia la momentul incheierii actului (asa cum pare din cele prezentatede dvs.) , sansele sunt minime .
Incercati sa anulati actul si pe alte aspecte, cum ar fi de exemplu:donatie deghizata, consimtamant viciat, cauza ilicita, imorala, pret simulat etc.
Ati avea mai multe sanse, zic eu...
Incercati sa consultati verbal un avocat care sa analizeze toate aspectele.
La o prima vedere nu cred ca veti reusi ce doriti...
Am angajat un avocat. Dansul se ocupa de proces, dar vroiam sa aflu parerea mai multor avocati. Va multumesc si mai astept comentarii. Stiu ca este o lege data prin care se specifica faptul ca o persoana dupa o anumita varstra are nevoie de un asistent social sau de cineva de la primarie in cazul in care acea pesoana trebuie sa semneze acte notariale. In cazul meu, asistentul social sau alta persoana nu au fost prezente la semnarea actului...
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
ContSters137533, utilizator
Vedeti sa nu va loviti de un termen.
Va stii avocatul la ce ma refer.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitate redusa de exercitiu Observatorul Observatorul Buna ziua, Am o bunica ce a ramas vaduva de curand. Are doi copii. Unul din ei a facut succesiunea pe casa parintilor si acum a convins-o pe bunica sa fie de ... (vezi toată discuția)
Este corecta incadrarea in grupa de handicap accentuat a unei persoane paralizate? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In urma cu 4 ani si 4luni bunica mea,de 78 ani (impliniti pe 08.07.2012), a suferit un accident vascular cerebral in urma ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare vanessa2011 vanessa2011 am o intrebaree as vrea sa anulez vanzarea cumparare facuta de bunicul meu care ia vandut sorei mele casa cota indiviza a lui si tot terenul intravilan ... (vezi toată discuția)