Buna ziua,
Am o bunica ce a ramas vaduva de curand. Are doi copii. Unul din ei a facut succesiunea pe casa parintilor si acum a convins-o pe bunica sa fie de acord cu vanzarea intregului imobil, cu rele intentii banuiesc (sa profite de suma de bani a vaduvei si sa o lase in strada). Bunica are o serie de afectiuni: a facut accident vascular cerebral cu semipareza pe partea dreapta, cardiopatie ischemica si alte cateva diagnostice care zic ca n ar fi concludente. As dori sa va intreb daca in urma unui control neurologic bunica ar putea sa ramana fara capacitatea de a incheia acte gen vanzare cumparare. Dansa sustine oricum in diverse discutii ca uita anumite lucruri sau ca nu mai gandeste ca inainte. Acest diagnostic de Accident Vascular Cerebral poate fi o baza solida pt scoaterea unui certificat care sa ii reduca capacitatea de exercitiu?
Nu i se poate reduce capacitatea de exerciţiu. Ori rămîne cu ea întreagă, ori o pierde ca efect al punerii sub interdicţie.
Afecţiunea despre care vorbiţi nu este, în sine, suficientă pentru punerea sub interdicţie. Codul civil stabileşte condiţiile:
Art. 164. -
(1) Persoana care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienației ori debilității mintale, va fi pusă sub interdicție judecătorească
Procedura este cea prevăzută de art.935 şi urm.C.pr.civilă.
Restrictie
maria1956
buna ziua, parintii mei au 84-82 de ani si eu sunt singurul copil. in ultima vreme au inceput sa se apropie anumite persoane de dansii cu intentia de ai ... (vezi toată discuția)
Cerere
adaa_19
buna seara!bunicul meu are 81 ani si traieste in concubinaj.a avut niste caderi psihice acum 1 an.el vrea sai faca doamnei cu care sta contract de vanzare ... (vezi toată discuția)