avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de inchiriere apartament parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de inchiriere apartament parinti

Buna ziua,

Va retin atentia cu o situatie cu cara ma confrunt. Tatal meu a decedat acum cateva luni iar mama, in urma unui accident vascular cerebral, este paralizata pe partea dreapta (mana si picior) fiind nedeplasabila, are afazie (nu poate vorbi). Intrucat mama are nevoie de ingrijire permanenta, nu a mai putut ramane singura in apartament dupa moartea tatei. As vrea sa inchiriez apartamentul in care au locuit parintii mei, dar ma confrunt cu o problema mai speciala: intrucat mama nu vorbeste si nu poate scrie fiind paralizata, notarul nu a vrut sa emita o procura prin care mama sa ma imputerniceasca sa ii administrez bunurile (mentionez ca sunt singurul copil). Mentionez ca am fost refuzati la incadrarea mamei in orice grad de handicap, desi necesita asistenta permanenta.
Puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. pot sa semnez eu contractul de inchiriere al apartamentului cat timp mama este in viata dar nu isi poate exprima optiunile? sau contractul de inchiriere trebuie sa fie pe numele mamei, caz in care ea nu poate semna? mentionez ca nu am declansat nici una din procedurile de succesiune sau pe cea de curatela;
2. daca raspunsul la prima intrebare este afirmativ, pot sa depun eu contractul de inchiriere la administratia financiara?
3. care este actul normativ care reglementeaza astfel de spete?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:12, 26 Decembrie 2013
Nu puteti sa inchiriati un bun care nu este in proprietatea dvs..
Sau gasiti pe cineva de incredere, eventual o ruda, si inchiriati fara declararea contractului la adm. financiara..
psandu2 a scris:


am fost refuzati la incadrarea mamei in orice grad de handicap, desi necesita asistenta permanenta.



Cine a refuzat incadrarea in grad de handicap ?
Daca nu detineti calitatea de proprietar asupra apartamentului sau procura autentificata,nu puteti incheia contract de locatiune
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata George Staicu George Staicu Pentru preschimbarea cartii de identitate politia imi cere procura semnata de mama desi aceasta nu poate scrie fiind paralizata la pat, in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de schimbare a gradului de handicap iulia_viorica iulia_viorica Mama mea a suferit in luna iunie 2009 un accident vascular cerebral, fiindu-i afectata partea dreapta, respectiv bratul si piciorul drept. A obtinut de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)