avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestatie impotriva deciziei de schimbare a gradului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestatie impotriva deciziei de schimbare a gradului de handicap

Mama mea a suferit in luna iunie 2009 un accident vascular cerebral, fiindu-i afectata partea dreapta, respectiv bratul si piciorul drept. A obtinut de la comisie un certificat de incadrare in grad de handicap grav, iar in luna ianuarie 2010 cand trebuia sa i se elibereze un nou certificat, cei de la comisie au apreciat ca starea de sanatate a ei s-a imbunatatit, eliberandu-i-se un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat, nemaibeneficiind astfel de indemnizatia de insotitor, ea fiind nedeplasabila. Am contestat la comisie acel certificat, iar in luna decembrie a fost respinsa contestatia, dupa care m-am adresat instantei de judecata. M-ar interesa daca are vreun castig de cauza si care criteriul dupa care "s-a luat decizia" ca se poate deplasa singura si nu mai are nevoie de insotitor, intr-un timp asa de scurt, respectiv in jumatate de an un om cu o asemenea afectiune sa se poata vindeca.
Cel mai recent răspuns: iulia_viorica , utilizator 20:27, 27 Februarie 2011
As vrea sa va spun ca si mama mea a patit ceea ce a patit si mama dumneavoastra, in anul (aprilie) 2009 si de prima oara i s-a eliberat certificat gradul II.
Indemnizatiile de insotitor se taie peste tot, asa ca nu trebuie sa va luptati pentru ea in instanta, mai mult asistentilor personali li se desfac contractele, chiar daca este vorba de un copil cu grad de handicap foarte grav.Se considera ca persoana cu handicap trebuie ajutata de catre PARINTI SI RUDE, si astfel sa se mai puna niste bani pentru concediile de lux ale alesilor nostri.

Incadrarea facuta mamei dv a fost facuta corect.Sa fiti multumita ca a fost incadrata in grad. Accidentul vascular este considerat o boala ce provoaca un handicap temporar.De-asta i s-a dat si revizuibil. Mama dv are si pensie?
Pentru ca si acesta este un criteriu dupa care i s-a schimbat incadrarea. In cateva luni noi vor aparea noi reglementari privind veniturile persoanelor cu handicap.

Mai precizez inca odata : toate indemnizatiile de insotitor aferente gradului grav cu insotitor, vor fi taiate, atat la copii, cat si la adulti.Este o politica ce a fost inceputa acum 6 luni.
Multumesc de raspuns.
Noul certificat de handicap nu mai este revizuibil, este "permanent" si are pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita in grad de handicap sophie sophie Mama mea a facut in iunie 2014 (la 75 de ani) un accident vascular cerebral ischemic pe o artera cerebrala principala si a ramas cu sechele accentuate (nu ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap george0908 george0908 Am un unchi in virsta de 86 ani care din luna februarie 2011 a avut un atac cerebral in urma caruia nu mai vede este foarte bolnav,aproape imobilizat la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)