avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incadrare gresita in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incadrare gresita in grad de handicap

Mama mea a facut in iunie 2014 (la 75 de ani) un accident vascular cerebral ischemic pe o artera cerebrala principala si a ramas cu sechele accentuate (nu controleaza deloc mana stanga, nu se poate ridica singura din pat, nu poate merge decat sustinuta, are o incontinenta puternica). Dupa patru luni de spitalizare la recuperare, medicii mi-au recomandat sa o iau acasa, nemaiinregistrand progrese vizibile. In 4 noiembrie 2014 am depus la Comisia pentru handicap sector 6 Bucuresti dosarul care continea referate de la medicul de familie si de la specialistul neurolog, din care rezulta ca mama mea nu se poate ingriji singura si este nedeplasabila. Abia in data de 5 ianuarie 2015 a fost facuta ancheta sociala, iar in referatul facut de asistenta sociala apare faptul ca mama merge in baston, dupa cum sustine presedintele Comisiei de handicap sector 6. Eu nu am vazut acest referat. Mama nu a fost chemata la Comisie, si nici Comisia nu s-a deplasat la domiciliu pentru a verifica starea ei reala de sanatate. In data de 21 ianuarie 2015 am fost chemata sa ridic certificatul de incadrare in grad de handicap, pentru handicap accentuat, fara insotitor. Am vorbit cu presedintele Comisiei chiar in acea zi si i-am explicat care este starea mamei mele si mi-a spus sa depun contestatie la Comisia superioara. Pe 21 ianuarie 2015 am depus aceasta contestatie si au trecut doua luni si jumatate fara sa primesc un raspuns. Cand intreb mi se spune ca voi fi anuntata. In tot acest timp, am platit o vecina sa stea cu mama, sa o spele, sa o schimbe de scutece, sa-i dea sa manance, sa o sustina sa mearga pentru ca deja a facut tromboza si riscul de a se repeta este crescut. Dispun doar de pensia de 1220 de lei a mamei mele si de salariul meu de bugetar, iar efortul financiar este enorm. In plus, Ordinul nr. 707/538/2014 readuce accidentul vascular cerebral ischemic pe lista handicapurilor cu drept la insotitor si nu stiu ce as putea face pentru a rezolva aceasta situatie. Mi-e teama ca nici Comisia superioara nu o va chema pe mama si nici nu va veni acasa s-o vada, iar in baza actelor de la dosar (daca intr-adevar asistenta sociala a scris ca merge in baston) sa nu dea aceeasi rezolvare, adica incadrare in grad de handicap fara insotitor. Va rog, ma puteti ajuta cu un sfat?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:12, 7 Aprilie 2015
Puteti reveni cu o adresa la Comisia superioara, pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si solicitati sa vi se comunice in scris stadiul contestatiei dvs.
Astfel de comisii se misca greu, din motive greu de inteles pentru cei aflati in suferinta.
Avand in vedere ca starea de sanatate a mamei dvs s-a inrautatit,este necesar sa depuneti la comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap document de la medicul specialist care sa ateste acest aspect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta incadrarea in grupa de handicap accentuat a unei persoane paralizate? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In urma cu 4 ani si 4luni bunica mea,de 78 ani (impliniti pe 08.07.2012), a suferit un accident vascular cerebral in urma ... (vezi toată discuția)
Lncadrare grad de handicap gabriela6868 gabriela6868 Pe 8 martie 2015 tatal meu a suferit un accident vascular cerebral diagnosticul fiind de ;tromboza venoasa cerebrala de sinus sagital superior in portiunea ... (vezi toată discuția)
Acte noi solicitate la evaluarea anuala pentru handicap ContSters285059 ContSters285059 Tatal meu are certificat de handicap grad 1 accentuat din 2011. La comisia de evaluare a persoanelor cu handicap care se face anual, anul acesta însă a mai ... (vezi toată discuția)