avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Invitatie la mediere dupa inceperea procesului
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Invitatie la mediere dupa inceperea procesului

Buna ziua.Este normal sa fi chemat la mediere dupa ce esti dat in judecata?Un fost salariat Petrom a fost dat in judecata de catre societate in 2012 pt intoarcere executare,este deja la al treilea termen insa recent a primit o chemare la mediere tot de catre Petrom.Din cate se stie medierea se face inainte de inceperea procesului ori aici s-a procedat invers.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
anonim_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 23:23, 5 Octombrie 2013
Buna seara,

Medierea propriu-zisa se poate efectua,inainte de proces,in timpul acestuia cat si dupa pronuntarea sentintei.Nu este nimic in neregula ca societatea respectiva doreste o rezolvare amiabila chiar daca se afla un proces pe rol.

Stima.
Medierea se poate face in oricare faza a procesului. Eu zic ca daca l-a invitat Petrom-ul insemana ca acestia chiar isi doresc rezolvarea pe cale amiabila si rapida. Daca o faceau inainte de proces ar fi putut fi considerata doar o procedura obligatorie insa fara dorinta expresa de a rezolva ceva. Asa ca sugerati-i sa se prezinte ca nu are nimic de pierdut.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator
Da,insa Petrom-ul cere mediere dupa ce au inceput sa piarda procesele cu salariatii pe aceasta speta.Procesul acesta l-au deschis dupa 3 ani de la ultima decizie de la ICCJ ,decizie data in favoarea salariatilor.. Din ianuarie si pina acum de ce n-au cerut mediere? Pentru ca au pierdut procesul intentat salariatilor si implicit sumele pe care le cer inapoi.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
anonim_71, utilizator
Daca este vorba de legea veche, pana sa fie obligatorie medierea, au dreptul la mediere oricand in mod indiscutabil.
Incercati sa vedeti ce vor la mediere si in functie de masura in care va intereseaza sau nu o intelegere veti decide.
Soliciarea de a incepe medierea pe timpul desfasurarii procesului se poate face atat pe Codul vechi cat si pe Codul nou. La solicitarea unei parti de a incepe medierea, instanta suspenda cauza pe o perioada de 3 luni.
Avand in vedere procesul care este in desfasurare, dvs. stiti ce doriti.
Consider ca este bine sa acceptati medierea si poate ca ajungeti la o solutie care sa indeplineasca solicitarile dvs. Daca in timpul desfasurarii medierii, nu se ajunge la un acord acceptat si semnat de ambele parti, procesul se reia de la punctul in care a fost intrerupt.
Daca s-a semnat acordul de mediere, instanta poate decide in conformitate cu termenii din acord.

Alte discuții în legătură

Proces vechi de 10 ani BoangherMihaela BoangherMihaela Bună ziua. În urmă cu 10 ani Asociația Salariaților Petrom a chemat în judecată pe liderii Petrom de atunci ( SOV, Liviu Luca , etc), dosar prin care se ... (vezi toată discuția)
Medierea e obligatorie pt.un proces pe rol, aflat la al 5-lea termen? carmenbn carmenbn Avocatul care ma reprezinta intr-un proces m-a informat ca la urmatorul termen e posibil sa mergem la mediere.Deja au fost 4 termene,s-au administrat ... (vezi toată discuția)
Cale corecta sau benefica pentru stingere litigii de munca.arbitraj,mediere sau direct instanta? leonora leonora Buna ziua. Ce metoda este mai sigura pentru rezolvarea litigiilor de munca?Din cate am inteles din surse TV,se poate apela si la arbitraj sau mediere insa nu ... (vezi toată discuția)