avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru?

care e taxa de timbru pentru un proces al carui obiect are o valoare de 220.000 lei noi? multumesc
5386.52 lei taxa de timbru si 5 lei timbru judiciar
dar daca e in materie comreciala, de exemplu daca am introduce cerere pentru ideschiderea procedurii de insolventa, care ar fi taxa in aceasta materie? se mai aplica procentul sau este fixa?
Nu, taxa de timbru este fixa respectiv 39 ron.:D

Av. Cermak
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Daca suma reprezinta o creanta pe care o aveti de recuperat de la o societatea comerciala , ca urmare a unor raporturi comerciale , va indrum sa va folositi de disp. Ordonanate nr. 119/2007 .Taxa este de 39 de lei .Creanta dvs. trebuie sa fie certa , lichida si exigibila ca si in cazul deschiderii procedurii de insolventa .
am inaintat o cerere de chemare in instanta pe legea 18/1991 de constatare a nulitatii partialle absolute a unui titlu de proprietate ,in cerere am formulat ca taxa de timbru(chitanta) o voi achita pana la primul termen pt ca nu am stiut care este valoare ce trebuie platita.As dori sa stiu care este valoarea si cum o sa o depun la dosar.Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Va rog un clar raspuns la: privind taxa de timbru judiciar se plateste ori nu ? fond funciar, nulitate absoluta partiala titlu de proprietate conform art. iii din legea 169/1997- va rog ! cornaca cornaca Prefectul a initiat o actiune in instanta : Nulitate absoluta partiala Titlu de Proprietate conform art. III din Legea 169/1997- Prefectul solicita anularea a ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar Andrei T Andrei T pentru cererea de somatia de plata adresata instantei taxa de timbru este de 39 lei si timbrul judiciar de 5 lei??? se platesc la trezorerie, dar in contul ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Recent unul dintre clientii nostri a intrt in insolventa. Noi am livrat marfa in baza,bineinteles, unor facturi . insa nu avem aviz de expeditie ... (vezi toată discuția)