avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inscriere la masa credala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inscriere la masa credala

Buna ziua!
Recent unul dintre clientii nostri a intrt in insolventa. Noi am livrat marfa in baza,bineinteles, unor facturi . insa nu avem aviz de expeditie aferent facturilor.este obligatoriu acest aviz de expeditie,(reglementat prin lege)?
Ar putea exista probleme la inscrierea la masa credala din aceasta cauza?
Avand in vedere ca administratorul judiciar este in Bucuresti si noi in provincie, termenul limita pt verif. creantelor, intocmirea, afisarea tabelului preliminar al restantelor e 03.03.2009......acest termen 03.03.2009 se refera la data postei sau la data in care actele trebuie sa fie la ei la Buc?

Va multumesc anticipat
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters68776 , utilizator 09:18, 30 Ianuarie 2009
daca facturile sunt semnate de debitor, va puteti inscrie cu ele la masa credala
Probabil este termenul in care trebuie depusa declaratia de creanta. Spun probabil, deoarece in adresa pe care ati primit-o de la administratorul judiciar trebuia specificat in mod foarte clar data limita pana la care va puteti depune declaratia de creanta la instanta dar si la administratorul judiciar.
referitor la termen, daca tot aveti atat de mult timp la dispozitie, depuneti declaratia de creanta insotita de actele doveditoare. aflati de la administratorul judiciar numarul de cont in care puteti vira taxa de timbru de 39 de lei. dovada platii plus un timbru judiciar de 0,5 lei le atasati cererii
Din textul pe care il citati , termenul indicat este de verificare a declaratiilor de creanta!cred ca termenul de depunere ..a trecut. verificati. sunand lichidatorul, sau verificand dosarul pe site www.just.ro, sau sentinta de deschidere a procedurii.

sau intrebati un avocat.
eu cred ca, daca mai sunteti in termen, ar fi bine sa va grabiti sa depuneti declaratia de inscriere la masa credala, achitand taxa de timbru si timbru judiciar
veti vedea ulterior daca se admite sau nu. urmariti totusi dosarul.

av. Ileana Schwarz
septimiubujgoi a scris:

referitor la termen, daca tot aveti atat de mult timp la dispozitie, depuneti declaratia de creanta insotita de actele doveditoare. aflati de la administratorul judiciar numarul de cont in care puteti vira taxa de timbru de 39 de lei. dovada platii plus un timbru judiciar de 0,5 lei le atasati cererii


imi cer mii de scuze.....termenul e de 3.02.2009....nu 3.03.2009.In ceea ce priveste acest dosar: care trebuie sa contina cererea de inscriere la masa credala, copiile legalizate dupa facturi, timbrul care ni s-a comunicat in val de 0.3ron si dovada platii taxei judiciare de 39ron am inteles ca e necesar in dublu exemplar ...unul pt. administratorul judiciar si unul pentru a ramane la dosar la tribunal. Aceasta taxa de timbru se plateste o singura data si se fac 2 copii care se ataseaza fiecarui dosar sau se plateste o taxa de timbru pt fiec. dosar si se ataseaza chitanta in original la dosar?
va multumesc pt. timpul acordat

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala - procedura Krissia . Krissia . O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea ... (vezi toată discuția)
Cerere creanta cazzuall cazzuall Buna seara. Daca intr-un dosar de insolventa a trecut termnul pentru intocmirea tabelului preliminar al creantelor si mai sunt doar vreo 3 zile pana la ... (vezi toată discuția)
Cerere de inscriere la masa credala noa noa Poate sa se inscrie creditoarea la masa credala a debitoarei aflata in insolventa, in baza hotararii de fond de castig asupra creantelor neapelata de ... (vezi toată discuția)