avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Recunoasterea unei fundatii ca fiind de utilitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Recunoasterea unei fundatii ca fiind de utilitate publica

Buna dimineata,

Am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: pana la acest moment nu am reusit sa identific actul normativ in baza caruia o fundatie inregistrata conform prevederilor Legii nr. 21/1924 putea fi recunoscuta ca fiind "de utilitate publica".

Ma refer la procedura anterioara intrarii in vigoare a OG nr. 26/2000, in ce priveste fundatiile infiintate in baza acestui act normativ, lucrurile sunt destul de clare.

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns cu privire la cele de mai sus.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 14:55, 24 Septembrie 2013
Pentru organizatiile infiintate in baza Legii 21/1924 se aplica aceeasi procedura. De fapt, procedura de recunoastere a statutului de utilitate publica a fost introdusa odata cu adoptarea OG26/2000.
Aceeasi procedura li se aplica si asociatiilor si fundatiilor constituite pana la data intrarii in vigoare a og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile.
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea mea se referea la procedura de recunostere a utilitatii publice anterior intrarii in vigoare a OG nr. 26/2000. Mai exact, ce procedura ar fi trebui parcursa pentru o fundatie in anul (de ex.) 1999, pentru recunoasterea uitilitatii publice a acesteia.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2013
AlexMarin, utilizator
Prin 2003 s-a introdus in og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile prevederi referitoare la recunoasterea statutului de utilitate publica. Deci pentru perioada care va intereseaza nu era.
Multumesc pentru precizare. Eu nu am reusit sa identific o astfel de procedura, anterioara anului 2000. Din partea SGG nu am primit vreun raspuns, cu toate ca am trimis o solicitare in acest sens.

Alte discuții în legătură

Legalitate asociaþii înfiinþate la legea 21 din 1924 Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Intr-un proiect de hotărâre pricind înfiinţarea unui consiliul consultativ se menţionează faptul că ong-urile care fac parte din consiliu trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Modificari consiliu director car Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire in urmatoarea situatie.Un CAR infiintat in anul 1999 in baza legii 21/1924 ,Leg 13/1972,deci cea de dinainte de aprobarea OG ... (vezi toată discuția)
Imputernicit infiintare federatie VioletaNed VioletaNed Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: 1. Cum se face imputernicirea unei persoane care sa faca demersurile necesare pentru infiintarea unei ... (vezi toată discuția)